AKP’nin Van’da seçim vaadi: Seni memur yapacağız

Kurdistan’da halk tarafından destek bulamayan AKP, oy almak için her türlü yol ve yönteme başvuruyor. AKP’liler Van’ın Gürpınar ilçesinde seçmene ‘Sizi memur yapacağız’ vaatlerinde bulunuyor.

AKP Kurdistan’da ev ev dolaşarak seçmene memurluk vaat ediyor. Birçok yerde kayyum belediyelerinin verdiği destekle gıda kolileri dağıtan AKP, Van’ın Gürpınar ilçesinde ise farklı bir yönteme başvuruyor. Alınan bilgilere göre AKP kendine yakın bulduğu ailelere giderek kamu kurumunda işe alma vaadinde bulunuyor.

AKP İlçe Başkanı Taha Güngor’ün kuzeni Hilmi Güngor’ün memur olarak alındığı ve önümüzdeki günlerde memur olarak göreve başlayacağı öğrenildi. Gürpınar’da kendilerine oy verme ihtimali bulunan aileleri tespit eden AKP’liler, daha sonra bu evlere giderek propaganda yapıyor. Yapılan propagandanın ardından ise memurluk sözü veriliyor. Özellikle Tutmaç köyünde bu yönde yapılan seçim çalışmaları devam ederken, çalışmaların çok gizli yürütüldüğü belirtildi.

AKP’liler söz verdikleri ancak yaşı 40’ın üstünde olan kişiler için de bir çözüm yolu buldu. AKP’liler bu kişilere mahkemeye başvurarak yaşlarını küçültmelerini istedi. AKP’liler 40 yaş üstü olan kişilere “Gidin mahkemede yaşınızı küçültmek için başvuruda bulunun. Gerisini biz hallederiz” şeklinde sözler veriyor. Bu kişiler de AKP’lilerin kendilerine söyledikleri gibi yaparak yaşlarını küçültmek için mahkemeye başvuruda bulunuyor.

AKP’nin Gürpınar’da işsiz gençleri memurluk sözü vererek kandırırken, bu organizasyonun başında ise AKP Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör ve AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bulunuyor. Taha Güngör işe alınacak kişileri tespit ederek Türkmenoğlu’na bildirirken, Türkmenoğlu da il başkanlığının verdiği nüfuzu kullanarak, kamu kurumlarında bu kişilerin işe alınması için talimatlar veriyor.