Alevilerin açlık grevi 5’inci gününde

Alevilerin Dortmund şehrinde, Leyla Güveni desteklemek için başlattıkları süresiz, dönüşümlü açlık grevi 5. gününde Alevi gazetecilerin katılımıyla devam ediyor.

“Zalimin zulmüne karşı direniş haktır” sloganıyla başlatılan açlık grevi, “DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in talebi talebimizdir” denilerek, tüm kesimlere katılım çağrısı yapıldı.

FEDA'ya bağlı tüm derneklerin sırasıyla katılacağı eylem DAKME derneğinde yoğun kitle desteği ve ziyaretlere devam ediyor.

Açlık grevine katılan DAKME Eş Başkanı Ayfer Kılınç, Gazeteci Şükrü Yıldız, Gazeteci Zeynel Gül yaptıkları açıklamada şunları belirtti: “Gazeteciler olarak, Dortmund DAKME derneğindeki açlık grevine destek vermek için buradayız.

Leyla Güven önemli bir zamanda ‘Zalimin zulmüne karşı direniş haktır’ diyerek başlattığı açlık grevine destek veriyoruz.

Türkiye'de haksız, hukuksuz yere hapse atılan, tecrit uygulamalarına karşı çıkmak için,

Seçilmiş siyasetçiler, akademisyenler, belediye başkanlarının serbest bırakılması ve bu keyfi tutuklamalara karşı durmak için,

Her gün tecavüze uğrayan çocuklar ve her gün katledilen kadınların yaşam haklarını savunmak için,

Vahşi bir şekilde talan edilen dağlarımız, ormanlarımız, akarsularımız, meralarımız, ovalarımızı korumak, torunlarımıza yaşanacak bir ülke bırakmak için,

Yabancı sermaye ile maden arama, taş ocağı, mermer ocağı, HES, JES, RES, Termik Santrali ile yok edilmek istenen ülkemizin geleceği için,

Adalet için, laiklik için, insan hakları için, çocuklarımızın eğitimi için bir şeyler yapma zamanı geldi, geçiyor. Şimdi susarsak, yarın çok geç olacak.

Leyla Güven şahsında başlatılan eylemin çok iyi kavranmasını istiyor ve bu gidişten rahatsız olan, kaygı duyan herkes gibi bizler de kaygılıyız ve eyleme destek veriyoruz.”