Amed’de Adalet Nöbeti: Hasta tutsaklar tahliye edilmeli

Amed’de 41 gündür adalet için nöbet tutan tutsak yakınları, özellikle cezası bitmiş tutsaklar ile hasta tutsakların tahliye edilmesini istedi.

Adalet Nöbeti Amed Barosu hizmet binasında yürütülüyor. Aileler, 41 gündür hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için nöbet tutuyor.

Yeni eylem gününde Bafra Cezaevi’nden hasta tutsak Mehmet Yıldırım’ın annesi Hazal Yıldırım, cumartesi günü oğlu ile yaptığı telefon görüşmesini aktardı.

Hazal Yıldırım, “Oğlum, aynı cezaevinde kaldıkları Emrullah Gezer ve Kazım Kıt’ın ceza infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliyelerinin ertelendiğini söyledi. Oğlunun tahliyesi ertelenen Kazım Kıt’ın raporu olduğunu benimle paylaştı. Bir an önce başta hasta tutuklular olmak üzere ve cezası bitmiş tutuklular tahliye edilmeli. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar buradayız ve buradan gitmeyeceğiz. Bütün anneler bize destek vererek çocuklarını sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Eylemcilerden tutsak yakını İnci Güler, çocuklarının ve yakınlarının durumunun her geçen gün kötüleştiğini söyledi.

Güler, “Ben insanım diyen ve ben ölümleri istemiyorum, diyen Türkiye' deki bütün kurum ve kuruluşları bize sahip çıkmalarını gerekir. Onları bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Bir an evvel hasta tutukluların tedavi edilmeleri için şartlı tahliye imkanlarından faydalandırılmalı ve ceza infaz süreleri dolan tutukluların tahliye edilmelidir. Bütün tutuklu ailelerinin bu zulme karşı durması gerekir” şeklinde konuştu.

Diğer bir tutsak yakını olan Feyziye Kolakan, hasta tutsakların tedavi edilmediği tepkisinde bulunarak, “Madem hasta tutukluları tedavi etmiyorsunuz, o zaman tahliye edin aileleri onları tedavi etsin. Haklarımızı alana kadar burayız. Çocuklarımızın arkasındayız. Aileler çocuklarına sahip çıksın” ifadelerini kullandı.