Amed’de gençlerden tecride karşı duvar yazılamaları

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) Koordinasyonu, Amed’de tecride karşı eylemler düzenledi.

DGH ve DGKH, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Amed’de ses bombalı bir eylem ile duvar yazılamaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

“2 Mayıs Perşembe günü Şehit Ayten Beçet ve Şehit Zülküf Gezen İntikam Birimlerimiz, Lefkoşa Caddesi’ni üzerinde bulunan polis okuluna zindandaki tutsakların başlattığı ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylem yapılmıştır.

Havai fişek ve ses bombalarıyla eylem yapan birimlerimiz, eylemden sonra “Bijî Serok Apo”, “Ciwan fedaiye Rêber Apo’ne”, “Bi can bi xwin em Terêne Ey Serok” sloganlarını atmıştır. Birimlerimiz, halkın alkış ve ıslıkları eşliğinde süreç hakkında bilgilendirme ve propaganda yaptıktan sonra dağılmıştır.

3 Mayıs Cuma günü Şehit Ayten Beçet İntikam Birimlerimiz, Bağlar ilçesinde bulunan mahallelerde duvar yazılama eylemleri gerçekleştirmiştir.”

Bu eylemlerin Koşuyolu’nda annelere yapılan saldırıya bir yanıt olduğunu belirten DGH ve DGKH, “Annelerimize yapılan saldırıların hesabı soracağız. Bu saldırılar karşısında başta genç kadınlar olmak üzere bütün Kürdistan gençliği alanlara çıkmalı ve bu faşizmden hesap sormalıdır” dedi.