Amed’de Seyit Evran taziyesine kitlesel ziyaret

Kuzey ve Doğu Suriye’de kalp krizi sonucu şehit düşen gazeteci Seyit Evran için Amed’de verilen taziyeye kitlesel ziyaretler gerçekleşti.

Özgür Basın emekçisi ve devrimci Seyit Evran, Kuzey ve Doğu Suriye'de tedavi gördüğü hastanede 22 Eylül'de şehit düştü.

Evran için Amed’in Hênê (Hani) ilçesinde bulunan aile evinde taziyeler kabul ediliyor.

Taziyeye, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAYDER), Amed Din Alimler Derneği, Barış Anneleri, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER) üyeleri ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Yeşil Sol Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi ziyarette bulundu.

Sık sık “Şehit namirin” sloganı atıldığı taziyede Seyit Evran şahsında özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kısa bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Bu halkın cenazeleri kutularda ailelerine veriliyor. Cenazelerimize işkence uygulanıyor. Bugün Hênê’deki bütün taziyelerin kapıları kilitlenmesi insanlık dışı bir uygulamadır. Yapılanlar ahlaksızlık ve işkencedir” dedi.

Keskin Bayındır,  "Seyit Evran şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Cenazelere yapılan bu işkenceleri kabul etmiyoruz. Bu devlet, din, dil, ırk hiçbir şey tanımıyor. ‘Ben Müslüman bir ülkeyim’ diyor ancak Müslümanlığa dair hiçbir şey göremiyoruz onlarda. Halkımız özgür oluncaya dek mücadeleye devam edeceğiz” diye ekledi.