Amed, Van ve İzmir’den sonra Adalet Nöbeti İstanbul’da

Tutsak yakınları Amed, Van ve İzmir’den sonra İstanbul’da da Adalet Nöbeti başlattı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılmasını isteyen aileler aylardır Amed, Van ve İzmir’de Adalet Nöbeti tutuyor.

Aynı amaçla bir nöbet eylemi de İstanbul’da başlatıldı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne bir araya gelen tutsak yakınları, bundan böyle her Perşembe günü İstanbul Adliyesi önünde nöbet eyleminde bulunacaklarını bildirdi.

İlk nöbet eylemine, Afyon T Tipi Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş,  Balıkesir F Tipi Cezaevinde tutulan Ömer Dağ’ın ablası Gülsüm Dağ ve Silivri 3 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman’ın yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi Avukat Jiyan Çağırtekin katıldı. 

Tutsak yakını Fince Akman, “Çocuklarımıza müebbet hapis cezası verdiler. Biz de bunun için burada her hafta Perşembe günü nöbette olacağız” dedi.

Akman,  “Çocuklarımızı aç susuşuz bırakıyorlar. Bu soğukta bizler içerde zor duruyorken, çocuklarımıza doğalgazı açmıyorlar. Cezaevlerinde çocuklarımıza psikolojik şiddet uyguluyorlar. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Onlar nasıl bizim dünyamızı zindana çeviriyorsa, bizler de aynı şekilde onlara dünyayı zindana çevireceğiz. Bizler davamızda vazgeçmiyoruz, bütün tutsaklar için buradayız. Tutsaklarımız serbest bırakılana kadar nöbetimize devam edeceğiz” diye ekledi.

Kandıra F Tipi Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumunu da hatırlatan Akman, “Yüzlerce tutsak hasta ve cezaevinde tek başlarına hayatlarını idame ettiremiyorlar. Hani nerede adalet? Neden gerekeni yapmıyorsunuz. Devlet ne için var? Bir damla kanımız kalsa yine de tutsakların ve davamızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.