Amed ve Van’da Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor

Tutsak yakınlarının Amed ve Van’da yürüttüğü Adalet Nöbeti eylemleri sürerken, Amed’de ailelerin açıklama yapmasına polis engeli tepkiyle karşılandı.

Amed Barosu'nda başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 78’inci gününde devam ediyor. Aileler hasta tutsaklar ile infazları yakılan tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

Aileler güne cezaevlerinde yaşanan ölümler ve tecride karşı Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir açıklama yaparak başladı. Polis açıklamayı engellemeye çalıştı.

Ağır hasta tutsak Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, engellemeye tepki göstererek her türlü eylem ve etkinliğe izin verildiğini ancak kendilerinin engellendiğini söyledi.

Boltan, "Cezaevinden daha dün bir cenaze daha çıktı. Evlatlarımız hasta. Civan’ım hastaneye götürüldüğü için aylardır tek başına kalmakta. Artık yeter. Cenazeler çıkmasın. Bir çözüm bulunsun" diye seslendi.

Tutsak yakını Hasine Güler ise, "Eşim yaşlı ve hasta. Nereye kadar tutuklu olarak içerde tutacaksınız? Hasta tutukluların tahliyesini istiyoruz ve artık cezaevinden cenazeler çıkmasın” dedi.

Aileler açıklama ardından Amed Barosu hizmet binasına dönerek eylemlerine devam etti.

Van Barosu’ndaki Adalet Nöbeti ise 53’üncü gününde. Yeni eylem gününde aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi ve Bilim, Antropoloji, Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) üyeleri ziyaret etti.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Arjin Tuncer, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ailelerin Adalet Nöbeti’yle büyük bir direniş sergilediklerini ve nöbetin kendileri için umut verici olduğunu kaydetti.

Tuncer, “Biz gençler olarak her zaman bu direnişin arkasındayız, ailelerin direnişini selamlıyoruz. Tüm tutsak ailelerini bu direnişe davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu direniş en kısa sürede sonuç alacaktık” şeklinde konuştu.