Amedli aileler, tutsaklara zulmü protesto etti

Amed'deki tutsak aileleri, eylemlerinin 87. gününde buluştu, tutsaklara dönük zulmü protesto etti.

Hasta ve ceza infaz süreleri dolmasına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların yakınlarının Adalet Nöbeti 87. gününde. Aileler, Amed'deki adliyenin önünde bir araya geldi. Aileler, uzun bir süre polisler tarafından abluka altında tutuldu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker ve Amed Barosu Başkanı Nahit Eren'in de aralarında olduğu avukatlar ve ailelerin ısrarı sonucu engelleme aşıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ ve partinin il eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Med TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri de açıklamaya destek verdi. Polis, birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin açıklamaya katılmasını engelledi.

'ÇOCUKLARIMIZI TABUTTA İSTEMİYORUZ!'

Tutsak yakınlarından İnci Güler, "30 yıl cezaevinde tutulan tutuklular, ben eve gidene kadar ölme ihtimalleri olan tutuklular serbest bırakılsın" dedi. Ankara'da yaptıkları temaslara değinen Güler, kendilerine söz verildiğini ve Meclis gündemine taşınacağını hatırlattı. Güler, ancak bu sözlerin tutulmadığını ifade ederek, "Bize verilen sözler nerede? Yüzlerce insan denetimli bir şekilde serbest bırakıldı. Ancak bizim çocuklarımıza 'hayır' denildi. Çocuklarımızın yanındayız. Gözyaşı dökmek istemiyoruz. Tüm partileri dolaşacağız. Evlatlarımızı bize verin" dedi.

Tutsak yakını Reşahat Ada, "Cezaevlerinden cenaze çıkmasını, yakınlarımızın cenazelerini tabutlarla taşımayı istemiyoruz" diye kaydetti.

Tutsak yakını Nuray Abay ise "Artık anneler ağlamasın. Ne gerilla annesi ne asker annesi artık ağlamasın. Barış istiyoruz. Hasta tutukluları bırakın. Onların cenazelerini mezarlıklara taşımayalım" ifadelerini kullandı.

Açıklama "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)" sloganıyla sona erdi.