Anne Yağız: Nasır'ın durumu çok ağır

Tecridin sona ermesi için 109 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın annesi Muazzez Yağız, oğlunun durumunun her geçen gün daha da ağırlaştığını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için açlık grevine giren Nasır Yağız'ın eylemi 109. gününde. Hewler HDP temsilciliğinde eylemini sürdüren Yağız'ın durumu her geçen daha da ağırlaşıyor. Nasır Yağız'ı sağlık durumuna ilişkin bilgi veren annesi Muazzez Yağız oğlunun durumunun daha da ağırlaştığını belirtti. Anne Yağız, sadece Nasır Yağız'ın değil Leyla Güven ile diğer direnişçilerin de sağlık durumlarının kritik bir noktada olduğuna dikkat çekti.

Direnişçilerin taleplerini hatırlatan anne Yağız, "Tek isteğimiz direnişçilerin taleplerinin biran önce yerine getirilmesi. Artık yeter, daha fazla annelerin yüreğini yakmasınlar. Çocuklarımız gün be gün gözümüzün önünde eriyor. Derhal harekete geçilmeli. İsteğimiz tecridin biran önce sonlanması ve barışın gelmesi. Hiç bir annenin yüreği artık yanmamalı" diye konuştu.

DİRENİŞÇİLERİN SESİNE SES VERİN

Oğlu Nasır Yağız'ın sağlık durumunun gün geçtikçe ağırlaştığına dikkat çeken anne Yağız devamla şunları belirtti: "Sağlık durumundan kaynaklı Nasır sabahları kalkamıyor. Arkadaşları yardımcı oluyor ayağa kalkması için. Yine geceleri baş ağrısından uyuyamıyor. Kalp atışları çok hızlanıyor, nefesi sürekli kesiliyor. Şimdiye kadar 13 kilo verdi."

Tecridin sona ermesi için herkesin ayaklanması gerektiğini vurgulayan anne Yağız son olarak şu çağrıyı yaptı: "Halkımızın ayağa kalkması, alanlara çıkması lazım. Direnişçilerin sesine ses verin. Artık yeter hiç bir annenin yüreği yanmasın, yeter."