Anneler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı!

Polis, Bakırköy Cezaevi önünde nöbet tutan tutsak annelerine saldırdı! 4 anne ve 2 avukat gözaltına alındı.

İmralı tecridine karşı açlık grevindeki siyasi tutsakların sesi olmak için Bakırköy Cezaevi önünde nöbet tutan annelere polis yine saldırdı. HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Tuna Çelik, Ali Kenanoğlu ve Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un da bulunduğu nöbette, 4 anne yerlerde sürüklenerek gözaltına alınırken, onlara siper olmaya çalışan 2 avukat da darp edilerek gözaltına alındı. 

CANBAZ: BİZİ KİMSE ENGELLEYEMEZ! 

Beyaz tülbentlerle cezaevi önüne doğru yürüyen annelerin önü polis tarafından kesildi. Bu keyfi engelle tepki gösteren milletvekilleri ile Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü arasında gerginlik yaşandı. "Bugün görüş yok, ne işiniz var burada" diyen emniyet müdüründe HDP Milletvekili Kaya, "Görüş olmayabilir ama biz yürüyeceğiz, cezaevi önüne gitmemizi kimse engelleyemez" cevabını verdi.

ANNELER: HER GÜN BURADA OLACAĞIZ !

Milletvekillerinin yapılan engellin hukuka aykırı olduğunun altını çizmesine rağmen emniyet müdürü kaldırımın üzerinde oturan anneleri gözaltına aldırttı. Anneler, çocuklarının yaşındaki polisler tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Darp sırasında iki çocuğu açlık grevinde olan Simanperi Akyıldız annenin gözlükleri düştü. Saldırı sırasında annelere siper olmaya çalışan iki avukat da darp edilerek gözaltına alındı. Ablukaya altında cezaevi yolunun dışına çıkartılan anneler polislere "Gözaltına alsanız da her gün burada olacağız” diyerek tepki gösterdi.

Araçları polis tarafından uzaklaştırılan anneler polis ablukası altında HDP Şirinevler İlçe Örgütü binasına kadar yürüdü.

GÖZALTINDAKİLER

Gözaltına alınanların ismi: Anneler Simamperi Akyıldız, Huriye Turgut, Behiye Dağ, Necibe , Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları Murat Aksak ve Meltem Özel.