Antep Mahkemesi önünde Şenyaşar ailesine destek ziyaretleri

Urfa’dan Antep’e giderek Bölge İdare ve Ceza Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ziyarette bulundu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’de başlattıkları Adalet Nöbeti’ni eylemi sürdürüyor

Aile, devlet himayesindeki AKP’lilerin saldırısı sırasında yaralandıktan sonra tutuklanan aile ferdi Fadıl Şenyaşar'ın dosyasına dikkat çekmek için nöbet eylemini 357’nci gününde Antep Bölge İdare ve Ceza Mahkemesi Mahkemesi önüne taşıdı.

Avukatları Bülent Duran’ın eşlik ettiği Şenyaşar ailesini Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Antep il örgütleri, Antep Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin aralarında olduğu onlarca kişi ziyaret etti.

Heyet adına konuşan HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın, 24 Haziran 2018 yılında Şenyaşar ailesine dönük gerçekleşen katliamı hatırlatarak, “Aradan neredeyse 4 yıl geçti ama failler cezalandırılmadı. Hukuk ve adalet yandaşa göre dizayn ediliyor. AKP’li Yıldız ve bu katliamı yapanlar yargı önünde hesap vermedi. Buna karşı aile bir yıldır Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutuyor. İktidar, ailenin bir yıllık çığlığını duymazdan geliyor. Adalet gibi kutsal bir kavramı görmezden gelirsek daha kötü günleri beraberinde getirir. Hep birlikte adaleti talep etmeliyiz” dedi.

Aydın, "Bir an önce yetkililer Anayasa'yı uygulamalı. Bütün yetkililer görevlerini yapsın. Herkes aileye ses olsun. Şenyaşar ailesinin adalet talebini duyarak bu ülke refaha ulaşır. Başta AKP olmak üzere bütün siyasetçiler Emine Şenyaşar'a ses vermeli” diye ekledi.

Heyet, aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra eylem alanından ayrıldı.

Aileyi gün içinde Emek Partisi (EMEP), Antep Barosu İnsan Hakları Merkezi, Antep Barosu yönetim kurulu üyeleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi de ziyaret etti.  

İHD Antep Şube Sinan Taştekin, cezasızlık politikasına tepki göstererek, “Birçok dosyada olduğu gibi bu dosyada da adalet sağlanamıyor. Buna karşı insanlar sivil direnişler gösteriyor. Bunlardan biri de Şenyaşar ailesinin direnişi. Ailenin 3 ferdi katledildi. İHD olarak dosyanın takipçisiyiz. Katiller keyfi olarak tutuklanmıyor. Cezasızlık politikalarına karşı mağdur insanların yanındayız” ifadelerini kullandı.