ATK önündeki kanlı tabut eyleminde gözaltı

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin cezaevlerinde artan işkence ve ölümlere dikkat çekmek için İstanbul ATK önünde yapmak istediği kanlı tabut eylemi polis tarafından engellendi, üç kişi gözaltına alındı.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), cezaevinde artan işkence ve ölümlere dikkat çekmek için İstanbul Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu ( ATK) önünde yapmak istediği kanlı tabut eylemi polis tarafından engellendi.

Ellerindeki tabutla yürüyüşe geçen inisiyatif üyeleri, işkencelerle gündeme gelen Silivri 5 No’lu L Tipi Cezaevi’nde tahliyesine iki gün kala şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın ölümüne dikkat çekti.

TDİ sözcüsü Ertan Çıta, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Yılmaz’ın yüzü ve vücudunda işkence izleri olduğunu, buna rağmen ATK tarafından ölüm belgesinde, “bulaşıcı hastalık” ibaresinin işaretlendiğine dikkat çekti.

Getirdikleri tabutun üstüne ve yere kanlı simgeleyen kırmızı boya döken inisiyatif üyelerinin etrafı polis tarafından ablukaya alındı.

Bu esnada konuşan bir inisiyatif üyesi, “Bu tabut Silivri’de onlarca gardiyan tarafından katledilen Ferhan Yılmaz’ın tabutudur. Bu tabut Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde işkence sonucu katledilen Garibe Gezer’in tabutu” dedi.

Abluka altına alınan inisiyatif üyeleri Abdülmelik Yalçın, Ertan Çıta ve Hıdır Sabur gözaltına alınırken, çekim yapan basın zorla alandan uzaklaştırıldı.