Avrupa şehirlerindeki eylemler devam ediyor - CANLI BLOG

Avrupa'nın birçok merkezinde katliamcı Türk devletinin kimyasal silahlar ile Medya Savunma Alanlarına gerçekleştirdiği saldırılar protesto ediliyor.

00:04

OSLO

 

00:03

BRÜKSEL

 

00:02

KİEL

Kiel'de PKK'nin yasaklı listesinden çıkarılması ve faşist Türk devletinin kimyasal silah kullanımına yönelik protesto eylemi gerçekleştirildi. Almanya'nın Kiel kentinde PKK'nin yasaklı listeden çıkarılması amacıyla stant kuruldu. Ayrıca faşist Türk devletinin Kürdistan'a yönelik kimyasal silah kullanması protesto edildi. 
Kürdistanlılar, açtıkları pankartlar ve Almanca -Kürtçe açıklamalar ile faşist Türk devletinin hukuksuzluklarını haykırdı.
 

23:24

ESSEN, OSNABRÜCK, DORTMUND, MÜNSTER

Türk ordusunun gerillaya karşı kimyasal silahlarla saldırması Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletine bağlı bir çok kente protesto edildi.

Türk Ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları ve gerillaya karşı kimyasal silah kullanımı Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin bir çok kentinde alanlara çıkan Kürdistan’lılar tarafından protesto edildi. TCK-E ve KCDK-E'nin acil eylem çağrısı üzerine Dortmund, Essen, Osnabrück ve Münster Demokratik Toplum Merkezlerin katılımı ile merkezi Tren İstasyonları önlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar gerillaya yönelik kimyasal saldırıları düzenledikleri eylemlerle protesto etti. Eylemde sık sık gerilla direnişine sahip çıkan sloganlar atıldı. Şehit düşen 17 gerillanın resimleri bulunan dövizler taşıyan kitle, üzerinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan  Barzani ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yan yana fotoğrafı bulunan “Bimre Xiyaneti" pankartı açtı. TCK-E ve KCDK-E’nin ortak hazırladığı bildiri okundu.  

 

22:12

REIMS


Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi gençler "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında Fransa’nın Reims şehrinde France TV önünde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında France TV binası önünde bir araya gelen gençler, kimyasal silah saldırılarını kınayan pankart taşıdı.

Gençler yaklaşık olarak bir saat boyunca gerçekleştirdikleri eylemde televizyon yetkililerine Kurdistan’daki kimyasal silah saldırılarını anlatan dosya sunuldu.

Önder Apo ve PKK bayrakları açılan eylem "Bijî Berxwedana Gerîla" sloganı ile son buldu.

 

22:07

DRAGUIGNAN 


TC ordusunun kimyasal saldırısında katledilen 17 gerilla için Fransa'nın Draguignan kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Postane önünde başlayan yürüyüş Valilik binasının önünde son buldu. Burada bir miting düzenleyen eylemciler OPCW'ye görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı. 

 

21:56

HANNOVER


Bugün saat 18'de Hannover merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürt ve dostları gerillaya dönük yapılan kimyasal silah kullanarak katledilen 17 özgürlük savaşçısını andı. 

Eylemde konuşan Hannover Meclisi Eş Başkanı Civan Çewlik, "Herkes iyi bilsin ki bizleri kimyasal silahların ile bitiremeyeceksin. Acizliğin ve alçaklığın son noktası olan kimyasal silah kullanan diktatörlerin sonu lağım çukuru oldu" dedi. 

Eylemde ATİK temsilcisi de konuşarak gerillaya yönelik kimyasal saldırıyı kınadı. 

Sık sık "intikam, intikam" sloganlarının atıldığı eylem 20'de sona erdi. 


 

21:45

DRANCY


Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Tevgera Jinên Kurd Fransa (TJK-F) çağrısıyla Drancy DKTM bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Drancy belediyesine kadar yürüdü.

Eylemde farklı tarihlerde şehadete ulaşmış olan 17 gerillanın fotoğraflarının üzerinde olduğu pankartlar taşındı.

Drancy belediyesi önüne kadar yürüyen kitle burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması tüm Kürdistan Devrim Şehşitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından hazırlık komitesi adına açıklama yapıldı, yapılan açıklamada “Şehit düşen 17 gerillayı saygı ve minnetle anıyoruz. Avrupa’da yaşayan Kurdistan’lı ve enternasyonal gençler sokakları caddeleri intikam ruhu ve öfkesiyle örgütlenmeli sürece cevap olacak bir tarzı geliştirmelidir ” denildi.

SONUNA KADAR DİRENİŞ

TCŞ adına yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi; “ Saldırı varsa, direniş vardır. Onların tekniği varsa bu halkın da gençliği vardır. Bütün Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerine çağrımızdır. Zafer her zamankinden daha yakın. Birleşin, düşmanı öfkenizle kuşayın ve hayatın her alanını direnişe çevirin. Zap’ta yenildiler, Rojava’da diz çökecekler. Bugünden sonra Avrupa gençliği her yeri kendisi için bir mevzi olarak bilmeli ve öyle hareket etmelidir. Avrupa gençliği bu esas ile yaşayacak bu esas ile hayatını sürdürecektir. Özgür Kürdistan, Özgür birey anca böyle yaratılır ve bizler bunu başaracağız. Başka yolu, yöntemi yok.”

 

21:40

BONN


Almanya’nın Bonn şehrinde DTKM’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler, işgalci Türk devletini protesto etmek için alanlara çıktılar.

Şehir merkezindeki Münsterplatz’da toplanan kitle 1,5 saat süren mitingde Türk devletini kınayan sloganlar attı.

Kimyasal saldırılara karşı sessiz kalan uluslararası güçleri de protesto eden Kürtler bu güçlerin her alanda teşhir edileceğini ifade etti.

 

21:28

BERLİN


İşgalci Türk devletinin kimyasal silah kullanarak HPG gerillalarını katletmesi Berlin’de protesto edildi. 

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Freie Kurdische Gemeinde e. V(Nav-Berlin) çağrısıyla Kürdistanlılar ve dostları Beandenburger Tor’da bir araya geldi. İşgalci Türk devletinin Zap, Avaşin, Metina’da kimyasal silah kullanarak 17 gerillayı katletmesi protesto edildi. “İşgale, savaşa ve kimyasal silahlara karşı sesimizi yükseltelim” sloganıyla Brandenburger Tor’da toplanan kitle sık sık Biji Gerila, Biji Serok Apo, Şehid Namırın sloganları attı.

İşgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etmek amacıyla gaz maskesi takan kitle, “Stoppt Erdogans Giftgasangriffe auf Kürdistan”, “Stoppt die chemischen Angriffe in Kürdistan” ve “Verurteilen, Angriffe der türkische Staat und ihre Ünterstützer und ihre Verbundeten!” pankartlarını taşıdı.

Kürt siyasetçi Hüseyin Yılmaz ise işgalci Türk devlet saldırılarının anlamına değinirken gerillayı savunmak, ona sahip çıkmak kendi onuruna namusuna sahip çıkmaktır. Bu hem insani hem vicdani bir sorumluluktur. Vicdan sahibi onur sahibi herkes gerillaya ses vermelidir” dedi. Yapılan konuşmalar sık sık “PKK”, “Gerilla", "Yaşasın enternasyonalist dayanışma", "Jin Jiyan Azadi", "Biji Berxwedana Gerila” sloganları İle kesilirken, protesto eylemi Zap’ta kimyasal silah saldırısı sonucu şehadete ulaşan 17 gerillanın video görseli ile son buldu.

 

21:19

DÜSSELDORF


Almanya’nın Düsseldorf ve Duisburg kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları faşist Türk devletinin Kürt özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silah kullanmasını ve işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla saat 18'de Düsseldorf merkez tren garının önünde bir araya geldi.
Eylemde Kon-Med Eş başkanı Zübeyde Zümrüt bir konuşma yaptı, ayrıca Almanca bildiri okundu.
Eylemciler Alman basın kuruluşu WDR ve ZDF’e kadar yürüdü.

Uluslararası kamuoyunun ve basının sessizliğinin protesto edildiği eylemde eylemciler WDR ve ZDF önünde oturma eylemi yaptı.

 

21:02

LUZERN


İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik Kürdistan'da yürüttüğü saldırda kimyasal silahlara başvurarak işlemiş olduğu savaş ve  insanlık suçlarına karşı İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar dün geceden bu yana ayakta.

Luzern kentinde akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri eylemle Kürdistanlılar Türk devletinin kimyasal ve zehirli gaz kullanımını teşhir ederken sürdürülen gerilla mücadelesini sahiplendi.

Bahnhofplatz meydanında düzenlenen eylem kimyasallarla katledilen 17 gerilla şahsında Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla yapıldı. 

Kendisi ayrıca kimyasallarla katledilen Sedat Demhat'ın (Ferhat Güneş) yakını olan Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ercan Güneş burada bir konuşma yaptı. 

Dün olduğu gibi bugünde de dünyanın söz konusu Kürtler olunca üç maymunu oynadığını söyleyen Güneş "Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPWC), İsviçre ve Avrupa devletleri Kürt halkına soykırımı öngören bu insanlık dışı saldırılara karşı Kürt halkının mücadelesini görmek zorundadırlar. Bizler Kürdistanlılar olarak Kürt halkının çocuklarının katledilmesine karşı sesimizi duyurana dek alanlarda olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

 

 

20:42

KÖLN


17 gerillanın kimyasal silahlarla katledilmesi Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi.

Bu akşam saat 18'de Köln Ana Tren İstasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletine ve uluslararası güçlere öfke yağdırdı. Gösteriye Köln ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Yapılan konuşmalarda Türk devletinin kimyasal silah kullandığı, OPCW'nun buna ses çıkarmadığı belirtildi. PKK'nin delilleri OPCW'ya sunduğu, ancak kimyasal silahlara karşı mücadele ettiğini iddia eden bu kurumun, "Biz sadece devletlerin başvurularını alıyoruz" diyerek delilleri kabul etmediği ifade edildi.

Bu açıklamanın Kürdistan gerillasına karşı kimyasal kullanılmasına uluslar arası güçlerin onay verdiği anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Almanca, "Katil Türkiye", "Dünya İzin Veriyor Türkiye Kimyasal Kullanıyor", "Jin Jiyan Azadî" şeklinde slogan atılan gösteri bir saat sürdü.

Gösteriyi Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi organize etti, MLKP ve Alınteri de destek verdi. Viyan Kadın Meclisi yöneticileri, kimyasal saldırılar durana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.


 

20:30

TOULOUSE


Güney Fransa’nın Toulouse şehrinde Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı bir protesto eylemi düzenlendi.

Şehir merkezinde gerçekleştirilen eyleme çok sayıda kişi katılırken “Biji Berxwedana Gerilla”, “Jin Jiyan Azadi” sloganları atıldı.

Eylemciler gerillalarımızı sonuna kadar savunacağız mesajını verdi.


 

20:06

GIESSEN


Almanya'nın Giessen kentinde yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin kimyasal saldırılarıni protesto etti 
Giessen Kirschenplatz'da bir araya gelen Demokratik Kürt Toplum Merkezi 17 Kürt Özgürlük gerillasının kimyasal silahlar sonucu katledilmesine tepki göstererek OPCW'yi göreve çağırdı. 
Kürdistanlılar bir açıklama yaparak kimyasal silahlar sonucunda ortaya çıkan bu vahşetin önü alınmazsa Türk devleti bu zehirli gazların kullanımına rutin bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Bu tarz insanlık dışı uygulamaların önü bir an önce alınmazsa bu silahların kullanımına göz yumman uluslararası devletler ve muhatap kurumlar hesabını veremez dedi. 

Kürdistanlılar vicdan sahibi olan herkesimi göreve çağırarak Türkiye’nin işlediği bu insanlık suçundan ötürü uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasını isteyerek giderek önü alınamaz bir sürece evrildiğini vurguladılar. Ayrıca yarın Belçika da bulunan Avrupa parlamentosu önünde gerçekleşecek protesto eylemin de katılım çağrısı yapıldı.