Avukatlardan Bursa İnfaz Hakimliği’ne İmralı başvurusu

Asrın Hukuk Bürosu, "aile görüş yasağı"nın bitmesine rağmen İmralı'da herhangi bir görüş sağlanmaması nedeniyle Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvurdu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, "aile görüş yasağı" 18 Kasım 2021’de son bulmasına rağmen ailelerin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı görüş başvurularına herhangi bir yanıtın verilmemesi nedeniyle bir kez daha Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvurdu. Avukatlar, hakimliğe yaptığı başvuruda aile ziyaretleri önündeki hukuka aykırı tüm engellerin kaldırılması ve aile görüşünün yapılmasını istedi.

'BAŞVURULARIMIZ YANITSIZ BIRAKILIYOR'

Avukatlar, başvurularında şunları belirtti:
“En son devam eden mutlak tecrit koşullarından kaynaklı hukuka aykırı durumların giderilerek müvekkillerle derhal sağlıklı temasın kurulması amacıyla İnfaz Hakimliğine 22 Kasım 2021 tarihinde tarafımızca başvuru yapılmıştı. Hakimlik aynı gün içerisinde verdiği kararda müvekkiller hakkında; İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığının 18 Ağustos 2021 tarih ve 2021/3 sayılı kararı ile 3 ay aile ziyaret yasağı bulunduğu ve bu yasak kararlarının müvekkillerin itirazı olmaksızın kesinleştiği ifade edilmişti. Ancak hukuka aykırı disiplin cezası kararının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bu tarihten sonra da müvekkiller ile görüşmek için aile bireyleri tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına ve İmralı Cezaevi İdaresine yapılan görüşme talepleri cevapsız bırakılarak reddedilmiştir.”