Avukatların yargılandığı duruşma ertelendi

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Avukat Barkın Timtik ve hükümlü Avukat Özgür Yılmaz’ın “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüte üye olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Silivri Cezaevi’nde 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya ABD, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya’nın yanı sıra birçok ülkeden avukat ve baro temsilcileri ile onlarca avukat ve izleyici katıldı.

Duruşmaya Silivri’de tutuklu bulunan Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik katıldı.

Kozağaçlı, “Kovuşturmanın genişletilmesini istiyoruz, delil uyduruyorsunuz, suç işliyorsunuz" dedi.

'ABLAMIN CANINI ALDINIZ!'

Barkın Timtik ise avukatlarının sözlerinin kesilmesine tepki göstererek, “Bu yargılamanın amacı bu zaten, avukatlığı hizaya çekmek, başka şekilde yapılması gerektiğini kabul ettirmeye çalışmak. Bunu hiç kimse yapamaz. Siz de yapamazsınız, Yargıtay da yapamaz. Halkın Hukuk Bürosu’nda staj yaptım, orada avukatlık yaptım, ömrümün sonuna kadar da orada olacağım” diye belirtti.

Timtik, “adil yargılanma” talebiyle girdiği ölüm orucunda yaşamını yitiren ablası Ebru Timtik’i hatırlatarak, kovuşturmanın genişletilmesi, tanıkların dinlenmesi ve delil olarak sunulan belgelerin bulunmasını istedi. Timtik, şunları söyledi: “Biz burada neden yargılama yapılmasını istiyoruz biliyor musunuz? Çünkü bu yargılama benim ablamın canını aldı.”

Mahkeme, istihbarat üyesi olduğu iddia edilen İsmet Özdemir’in istihbarat üyesi olup olmadığının araştırılmasını istedi. Kozağaçlı ve Timtik’in  tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 5-6-7 Ocak 2022 tarihine erteledi.