Aydeniz: Tecrit kalkana kadar mücadelede olmalıyız

SES kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Tecrit kalkana kadar mücadele içinde olmalıyız” dedi. İşgal saldırılarına değinen Aydeniz, Türk devletinin savaş suçu işlediğini belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, 11’inci Olağan Kongresi’ni Sur’da bulunan bir otelde gerçekleştirdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi kongreye katıldı.

SES Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, AKP-MHP iktidarının Kürtler başta olmak üzere hiçbir kesime yaşam hakkı vermediğine işaret ederek, "Kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise "Bugün 3’üncü Dünya Savaşı var. Bu savaş Ukrayna-Rusya savaşı ile başlamadı. Yalnızca Filistin-İsrail’in iki gündür başlayan savaşı ile başlamadı. 3’üncü Dünya Savaşı 30 yıldır Ortadoğu’da ve Kurdistan’ın kalbinde devam ediyor. Bu savaşın sebebi ise ulus devlet sistemidir. Ukrayna-Rusya ile İsrail-Filistin savaşı da bu açıdan görülmelidir” dedi.

 İMRALI TECRİDİ VE İŞGAL SALDIRILARI

Aydeniz, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekti. Aydeniz, tecridin toplumun tüm alanlarına siyaset ettiğine işaret ederek, "Tecrit aynı zamanda sağlık sorunudur. Bu açıdan da bakarak tecride karşı her alanda Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar mücadele içinde olmalıyız” diye konuştu.
Türkiye’deki siyasi, toplumsal ve ekonomik krizin nedeninin "Kürt düşmanlığı" olduğunu söyleyen Aydeniz, "Kürtlerin nerede kazanımı varsa oraya saldırıyor. Bugün AKP-MHP iktidarı, Kürtlerin diline, kültürüne, statüsüne saldırılar yapıyor. Bugün Rojava’da elektrik, petrol istasyonları, buğday ve su depoları, hastaneler bombalanıyor. Bunlar insanlık suçlarıdır. Bu savaşın insanlık suçu olduğunu gösteriyor. Türk devleti bugün Kürt düşmanlığı nedeniyle Başur ve Rojava’da insanlık suçu işliyor. Savaş da bu nedenle sağlık sorunudur" ifadelerini kullandı.
Görevi gasp edilen ve tutuklanan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık’ın gönderdiği mesaj da okundu.