Ayla Karabulut: 'Mezarlık' açılışından övünüyorlar

Tutuklu Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un eşi Ayla Karabulut, açılışı yapılan 3. Havalimanı’nın işçi mezarlığına dönüştüğünü belirtirken, tutuklamaların da siyasi olduğunu söyledi.

Ayla Karabulut, peş peşe meydana gelen iş cinayetleriyle adeta işçi mezarlığına dönüşen İstanbul 3. Havalimanı açılışı yapılmışken, eşi Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 31 işçinin halen tutuklu olmasına isyan etti. 8 aylık hamile, karnı burnunda her hafta perşembe günleri  eşinin tecritte tutulduğu Silivri 9 No’lu Cezaevi’nin yolunu tutan Karabulut, gereken önlemleri almadıkları için iş cinayetlerine neden olan patronlar ise elini  kolunu  sallayarak dolaştığını söyledi. ANF'ye konuşan Karabulut, insanca çalışma koşulları talep eden eşi ve işçilerin tutsak olmasının Türkiye’nin utancı olduğunu kaydetti. 

‘EŞİM VE İŞÇİLERİN TUTUKLANMASI TAMAMEN SİYASİ’

Karabulut, bir sendika yöneticisi olarak görevi işçilerin hakkını savunmak olan eşi ve beraberindeki işçilerin, tamamen siyasi saiklerle gözaltına alınıp tutuklandığının altını çizdi. Silivri Cezaevi’nde yaklaşık 1 aydır tecritte tutulan eşinin, moralinin yüksek olduğunu belirten Karabulut, şunları söyledi:

“Bu 1 ay içerisinde onunla  sadece iki kez; o da  kapalı görüşte bizi ayıran camların ardından görüşebildim. Morali gayet  iyiydi, özellikle dışarıda dayanışmanın büyüdüğüne dair haberler aldığında çok seviniyordu. Önceki haftaki görüşte mesela 6 işçinin serbest bırakıldığını benden öğrendiğinde çok sevindi. Sağlık durumu da iyiydi; tek başına tutulduğu için bol bol kitap okuduğunu söyledi.  En azından kitapların alımı konusunda sorun çıkartmıyorlarmış. Aklı her zaman olduğu gibi işçilerdeydi. Böylesi zor bir süreçte onların yanında olmamaktan dolayı çok üzgündü."

İşçilerin tıpkı havalimanı şantiyesinde olduğu gibi hapishanede de çok kötü koşullarda tutulduğuna dikkat çeken Karabulut, işçilerin 5 kişilik koğuşta 10 kişi üst üste kaldıklarını aktardı. 

‘KIZIMA BABASININ İŞE GİTTİĞİNİ SÖYLEDİM’ 

Eğitim emekçisi olan Karabulut, 5 yaşındaki kızına babasının hapishanede olduğunu söyleyemediğini belirtti. Karabulut, “Çocuğuma babasının uzak bir yere işe gittiğini söylemek zorunda kaldım. Bu benim için gerçekten çok zor bir durum çünkü sürekli babasını soruyor” diye konuştu. 

İkinci çocuğunu dünyaya getirmeye de hazırlanan Karabulut, bu zorlu süreci tek başına göğüslemekten dolayı da tedirgin. Eşinin, çocuğunun doğumunu görmesini isteyen Karabulut, ailece onlara yaşatılan bu zulme, “Özgür yapması gerekeni yaptığı için hapiste”diyerek tepki gösterdi. 

‘AÇILIŞTA ÖLEN BİR İŞÇİ BİLE ANILMADI'

Havalimanı açılışında iş cinayetinde hayatını kaybeden ve tutuklanan tek bir işçinin anılmadığını da hatırlatan Karabulut, “İşçi mezarlığına dönüşmüş bir havalimanını açmaktan kimse övünmemeli” diye konuştu. 

Eşi Özgür Karabulut ve işçilerin derhal serbest bırakılması isteyen Karabulut, iktidar ve yargıya: “Bu hukuksuzluğa son verin” çağrısında bulundu. 

Kamuoyunu 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu’na destek vermeye çağıran Ayla Karabulut, “En kısa sürede eşimin ve tüm işçilerin serbest bırakılmasını umut ediyorum. Onların haklı mücadelesinin sonunda kadar yanındayım” dedi.