Babur: Cezaevlerinde işkence ve zulüm var

TUHAY-DER Wan Şube Eşbaşkanı Edibe Babur, tecridin İmralı’dan tüm cezaevlerine yayıldığını belirterek, “Cezaevlerinde işkence ve zülüm var” dedi.

TUHAY-DER Wan Şube Eşbaşkanı Edibe Babur, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 31 aydır hiçbir haber alamamanın insanlık suçu olduğunu ifade etti. 

ANF’ye konuşan Tutuklu Hükümlü Aileleri yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Wan Eşbaşkanı Edibe Babur, Abdullah Öcalan’dan 31 aydır hiçbir haber alınamadığı için Kürt halkının endişesinin büyüdüğünü söyledi. Babur, “Eğer Sayın Abdullah Öcalan’dan bir haber gelmezse savaş gittikçe derinleşecek” dedi. 

İmralı’daki tecridin diğer cezaevlerine de yayıldığını kaydeden Babur, şunları dile getirdi: “31 aydır ne bir avukat görüşü ne de aile görüşü gerçekleştirildi. Hiçbir haber alınamıyor. Bu büyük bir insanlık suçudur. Bugün tecrit, bütün cezaevlerine yansımış durumda. Tecrit, sadece cezaevlerinde değil her yerde kendini gösteriyor. Tecrit, toplumun üzerinde de kendini gösteriyor. Abdullah Öcalan’ın bir an önce avukatlarıyla ve ailesiyle görüşmesi gerekiyor. Tecrit nedeniyle cezaevlerindeki tutsaklar kitap dahi alamıyor, tedavi edilmiyor, ilaçlar verilmiyor. Cezaevleri koşulları çok kötü. Cezaevlerinde işkence ve zulüm var.”