Bakırköy’de anneler ablukaya rağmen oturma eylemi yaptı

Öcalan üzerindeki karşı açlık grevindeki siyasi tutsakların sesi olmak için Bakırköy Cezaevi önünde nöbet tutan anneler tüm engellemelere ve polis ablukasına rağmen oturma eylemi yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan siyasi tutsaklara ses vermek için 7 gündür Bakırköy Cezaevi önünde direnen anneler polisin tüm engellemelerine rağmen oturma eylemi gerçekleştirdi.

HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan, Züleyha Gülüm destek verdiği eylemde avukatlar da hazır bulundu. Cezaevine doğru yürüyüşe geçen annelerin önü polis tarafından kesildi. Bu keyfi engelle karşı anneler oturma eylemi başlatırken, ablukaya tepki gösteren milletvekilleri ile polis arasında uzun süreli bir tartışma yaşandı. cezaevi önünde oturmanın yasak olduğunu diyen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü’ne, Milletvekilli Züleyha Gülüm, “Oturmanın nesi yasak” diyerek cevap verdi.

Emniyet müdürünün açlık grevinde olan tutsaklara, “ terör suçlusu” olarak tanımlamasına tepki gösteren Milletvekili Ömer Öcalan, “Yarın kimin terör suçundan cezaevine gireceği belli değil. 5 yıl önce bizim önümüzü kesen, toplumsal olaylara müdahale eden, kendine kolluk kuvvetiyim diyen yüzlerce kişi şuan cezaevinde. Sizinle beraber çalışan ve mesai yürüten hakiminden, savcısından ve polisinden hepsi cezaevinde” dedi.

Öcalan, yapılan bu engellin hukuksuz olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Yasalar doğrultusunda bize verilen hakları kullanıyoruz. Siz geçmiş önümüze ne bir yasaya dayanarak, ne bir kuruma dayanarak sadece bize engel oluyorsunuz. Güvenlikle alakası yok. İstanbul’un göbeğinde kimse gelip bu şehrin bu ülkenin güvenliğini tehlikeye düşürecek durumda değil. Biz biliyoruz siz emir ve talimatla çalışıyorsunuz.”

ÖCALAN: TALİMATINIZ YASALARA AYKIRI !

Emniyet müdürünün “Ben emniyet müdürüyüm, Talimatı ben veriyorum” demesi üzerine ise HDP’li vekil Öcalan, “ Talimatı siz veriyorsanız talimatınız yasalara aykırıdır. Kendi duygularınızla kendi vereceğiniz kararlarla hareket edemezsiniz. Burada anneler gelmiş, hepsi 60-70 yaşında bu ülkenin barışı ve demokrasisi için çabalıyorlar” vurgusunda bulundu.

Öte yandan polis basın mensuplarının görüntü çekmesini de engellemek istedi. Cezaevi önünde 10 dakika oturan anneler yarın tekrar aynı noktada buluşmak üzere sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde HDP Şirinevler İlçe binasına kadar yürüdü.