Barış Anneleri, Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti

İzmir Barış Anneleri Meclisi, Adalet Nöbeti'ndeki aileleri ziyaret etti. Nöbetteki konuşmalarda, "Özgürlüğe kadar direneceğiz" mesajı verildi.

Hasta ve infazı ertelenen tutsakların özgürlüğü için ailelerin İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. 11'inci gününde devam eden Adalet Nöbeti'nde aileler, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizleri açtı. Aileleri bugün İzmir Barış Anneleri Meclisi ziyaret etti. Barış Anneleri, yanlarında getirdikleri nergizleri annelere takdim etti. 

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR DİRENECEĞİZ'

İzmir Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Behiye Yalçın, çocukları için adalet isteyen ailelerin yanında olduklarını belirterek, "Onların çocukları bizim de çocuklarımızdır. Adalet herkes içindir. Biz de adalet istiyoruz. Hasta ve infazı yakılan tutuklular tahliye edilerek, adalet sağlanmalıdır" diye konuştu.

Aileler adına konuşan Sultan Yağmekan da Barış Anneleri’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yağmekan, cezaevlerindeki yakınlarını düşündüklerinde uyuyamadıklarını ve yemek yiyemediklerini söyleyerek, "Çocuklarımız üzerinde çok baskı var. Her gün koğuşları basılarak, yapılan aramalarda eşyaları talan ediliyor. Mutfak eşyalarına, kitaplara dahi sayılı bir şekilde izin veriliyor. Çocuklarımıza neden bu zulmü yapıyorlar? Ne yaparlarsa yapsınlar çocuklarımız Kürt olmaktan da, kimliğini savunmaktan da vazgeçmeyecek. Zulme karşı sonuna kadar direnecekler. Bizler de aileleri olarak adalet sağlanana kadar dışarıda mücadele edip direneceğiz" dedi.

Yağmekan, son olarak tüm annelerin Adalet Nöbeti'nde yer alması çağrısında bulundu.