Barış Atay: Şenyaşar ailesinin yaşadığı Türkiye’de hukukun özeti

Neredeyse bir yıla yakındır Urfa’da adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, ailenin yaşadıklarının Türkiye’deki hukukun ve AKP iktidarının özeti olduğunu belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Nöbet eyleminin 251’inci gününde Şenyaşar ailesini Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ziyaret etti.

Aile adliyenin hafta sonu kapalı olması nedeniyle eylemi Suruç’taki evlerinde yürütüyordu.

Ancak aile TİP Genel Başkanı ile birlikte adliye binası önünde bir araya geldi.

Ferit Şenyaşar ve anne Emine Şenyaşar, 14 Haziran 2018 katliam günü ve 3 yıl 5 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair heyete bilgi aktardı.

Barış Atay, ailenin yaşadıklarının korkunç olduğunu ifade ederek, “Siyasi bir partinin milletvekili kendilerine oy vermeyeceğiz dedikleri için bir aileyi hastanede infaz etti” dedi.

Atay, “Aile 250 gündür burada kimse çıkıp bu işin aslı astarı nedir demiştir. Ailenin yaşadığı Türkiye'de hukukun özeti. Ailenin bir ferdi (Fadıl Şenyaşar) 3 yıldır cezaevinde. Karşı taraftan aranan bir kişi Urfa'da olmasına rağmen yakalanıyor. Şenyaşar ailesinin yaşadıkları AKP iktidarının özeti. Biz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Herkes buna karşı söz söylemeli. Biz hukuk ve adalet talep etmek zorundayız. Biz hala o ilkelere inanıyoruz” diye ekledi.