Batman'da Newroz ateşi yakıldı

Batman Newroz Tertip Komitesi, Newroz ateşini yaktı. Etkinlikte 20 Mart'taki kutlama için çağrı yapıldı.

Batman Newroz Tertip Komitesi, 20 Mart günü Pazaryeri Mahallesi'ndeki Newroz alanında gerçekleştirilecek kutlamaya dair açıklama yaptı. Petrol İş Sendikası'ndaki toplantıya HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, Barış Anneleri Meclisi, TJA, görevleri gasp edilen Batman Belediyesi eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile çok sayıda kişi katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, Newroz’un Kürtlerin direniş tarihine ışık tuttuğunu belirterek, bu ruhun her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

HDP'li Milletvekili Necdet İpekyüz ise “Newroz Kürtlerin birlik ruhunu temsil ediyor" dedi. Kentte kutlanacak Newroz'un tarihsel bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken İpekyüz, "Tüm saldırılara karşın her Newroz görkemli bir şekilde geçti. Bu Newroz da öyle geçecek. Newroz direniştir, Newroz başkaldırıdır, Newroz Kürtlerin bayramıdır. Bu Newroz'da milyonlarca kişi Sayın Öcalan’ın özgürlüğü haykıracak. Bu haykırış tüm alanlarda yerini tutacak” şeklinde konuştu.

Tertip Komitesi üyesi Sedef Özdemir, "Dostlarımızı, demokratik kitle örgütlerini, kadın, gençlik, doğa ve çevre örgütlerini büyük bir coşkuyla Newroz’u kutlamaya davet ediyoruz. Her zamankinden daha fazla özgürlüğe yakınız. Ulusal birlik ruhu ile onurlu bir barışa doğru! Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız” diye konuştu

Konuşmaların ardından sendikanın bahçesinde Newroz ateşi yakıldı. Davul ve zurna eşliğinde, Newroz ateşi etrafında halay çekilerek “Bîjî Newroz” sloganı atıldı.