BDP Siyaset Akademisi davasında 5 kişiye hapis

İzmir'de BDP Siyaset Akademisi'ne katıldıkları için yargılanan 72 kişiden 5'i hakkında "Örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis verildi.

İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi'ne katıldıkları ve ders verdikleri için haklarında dava açılan 72 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların bir kısmı ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcı, daha önce açıkladığı ve bir kısım sanık için "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla hapis cezası istediği mütaalasını tekrarladı.

Ardından savunmaya dair söz alan Avukat Türkan Aslan Ağaç, Siyaset Akademisi'nin parti tüzüğüne göre kurulan bir eğitim birimi olduğunu ve davada hukuki bir temel olmadığı için tüm sanıkların beraatini talep etti.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ise o dönemin BDP Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Nizamettin Öztürk'ün yanı sıra Hasan Hayri Dikilitaş, Ali Haydar Aktaş, Muarrem Yavuz ve Şirin Eminoğlu, hakkında "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, diğer sanıkların tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.