Berkin Elvan anıldı: Hesabınızı halk soracak

Berkin Elvan polis tarafından katledilişinin 8. yılında mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan, "Eminim, hesabını siz soracaksınız" dedi.

Gezi Direnişi sırasında oturduğu Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polisin ateşlediği gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün komada kaldıktan sonra 16 kiloya inen ve hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan, Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya HDP Milletvekili Musa Piroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

 


Ellerinde çiçeklerle oğlunun mezarı başına gelen Anne Gülsüm Elvan’ın ağıtları yürek dağladı. Çiçeklerle donatılmış mezara sarılan Anne Elvan, “ Yavrum, burası çok soğuk, burası senin yerin değil” diye feryat etti.

 BABA ELVAN: KATİLLER DIŞARIDA GEZİYOR, BİZ YARGILANIYORUZ

 Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk konuşmayı  yapan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan,  kar yağışına rağmen anmaya gelenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Oğlu Berkin Elvan’ın ölümünün 8. yılı olduğunu hatırlatan Baba Elvan, "Biz 9 yıldır kendi adımıza değil ülkemiz adına adalet arıyoruz. Bizim çocuğumuzu vuran adam kasten adam öldürmekten müebbet hapis aldı ve şu an dışarda. Sadece ve sadece yurt dışı yasağı var. Bizim çocuğumuzu vuranlar içeride değil ama eşim ve ben ‘hakaretten’ yargılanıyoruz. Bizim mücadelemiz sadece bizim çocuğumuz için değil ülke adına bir mücadele ve bütün çocuklar adına ve emir verenler, emniyet müdürleri, valiler yargılanana kadar mücadele sürecek” dedi.

ANNE ELVAN: EMİNİM, OĞLUMUN HESABINI SİZ SORACAKSINIZ

Gülsüm Elvan ise şöyle konuştu:

"Eminim ki oğlumun hesabını siz soracaksınız. Bugün bir polis çocuğu gelip de elimi öpüp, utanarak, ‘Ben polis çocuğuyum’ diyorsa, benim oğlumun hesabını o soracak. Beni metrobüste görüp ağlayan çocuklar soracak Berkin’in hesabını. O savcıların, o hakimlerin çocukları soracak Berkin’in hesabını, ben buna eminim” dedi. Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Elvan, bir daha hiçbir çocuğun ölmemesi için mücadele yolundan vazgeçmeyeceklerini kaydederek, “Berkin’i unutmayacağız, hiçbir çocuğu unutmayacağız” vurgusunda bulundu.  

Elvan Ailesi avukatı ise adalet mücadelesinin süreceğinin altını çizdi.