Binler Milano’da Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edecek

İtalya’nın Milano kentinde binlerin katılımıyla “Umut zamanı” şiarıyla düzenlenecek bir konserle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edilecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğünü talep etmek ve Kürt halkının kendi kaderini tayin etme hakkı ve özgürlüğünü savunmak amacıyla 13 Eylül’de (bugün) İtalya’nın Milano kentinde “Umut zamanı” şiarıyla kültürel ve siyasi bir etkinlik düzenleniyor.  

İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu ve Rete Kurdistan İtalya tarafından düzenlenecek olan siyasi ve kültürel etkinliğe, İtalya Yeniden Yapılanma Komünist Partisi de destek sunuyor. 

ABDULLAH ÖCALAN TEZLERİYLE DÜNYA HALKLARINA UMUT OLDU

Organizatör kurumlar tarafından etkinliğe katılım amacıyla yapılan çağrıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride dikkat çekildi. Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu ve Kürt sorununun yanı sıra radikal demokrasi ve Demokratik Konfederalizm gibi tezleriyle bölge halklarıyla birlikte dünya halklarına da umut olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Türk devletinin, Kürtlerin bölgesel kazanımlarını yok etmek için büyük bir saldırı içerisinde olduğu da ifade edildi. 

ROJAVA DEVRİMİ KORUNMALI

“Erdoğan otoriter rejimi, DAİŞ’e karşı savaşan ve onu yenen Rojava’yı geniş çaplı bir işgalle tehdit ediyor” denilen açıklamada, Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda demokratik cinsiyet özgürlükçü bir paradigma üzerine inşa edilen Rojava Devrimi’nin dünya hakları tarafından korunması gerektiğine vurgu yapıldı. 

ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK TALEP EDİLECEK

Etkinlik, saat 18.00’de Kurdistan üzerine birçok çalışmayla tanınan ünlü karikatürist Zerocalcare, Kürt Kadın Siyasetçi Hazal Koyuncuer, Punto Russo yayın evi editörü Roberto Mapelli ve Gazeteci Giacomo Sini’nin katılımıyla, Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve kitaplarının ele alınıp tartışılacağı bir programla başlayacak. 

Saat 20.00 itibarıyla ise Alesio Lega, Marco Revelli, Berfin Demir, Renatı Franchi, Asti Abdo, Rap Caverna Posse, Yung  Paninaru, Ellie Cottino ve Assalti Frontali gibi sanatçıların katılımıyla "Abdullah Öcalan’a özgürlük" şiarıyla bir konser düzenlenecek.  

Etkinliğin ve konserin gerçekleşeceği adres şöyle: 

Parco Delle Cascine di Chiesa Rossa

Via San Demenico Savio, 3 Milano