Birsen Kars’ın avukatları: Müvekkilimizin gömülme hakkı engellenemez!

Sürgün gittiği Almanya’da hayatını kaybeden Birsen Kars’ın otopsi işlemlerinin sürdüğü ATK’ye avukatları alınmıyor. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren avukatlar, “Kimse müvekkilimizin gömülme hakkını engelleyemez. Cenazeyi alana kadar buradayız” dedi.

19 Aralık katliamında diri diri yakılan siyasi kadın tutsaklardan biri olan ve yıllardır yaşadığı Almanya Stuttgart'ta kanserden hayatını kaybeden Birsen Kars’ın cenazesine de rahat yok.

Almanya’da defin ve nakil onayı verilmesine rağmen, cenazesinin defin için getirildiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakınlarına teslim edilmeden polisler tarafından Adli Tıp Kurumu’na kaçırıldı.

Otopsi işlemlerinin devam ettiği ATK önünde gelen avukatları ise içeriye alınmadı.

Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren TAYAD’lı Aileler ve avukatlar, cenazeyi teslim almadan ATK önünden ayrılmayacaklarının mesajını verdi.

Bu hukuksuzluğa karşı çok sayıda insanın geldiği ATK önünde TAYAD’lı Aileler adına açıklama yapan Naime Kara, bugün Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilen Birsen Kars’ın cenazesinin kendilerine teslim edilmeden, polisler tarafından ATK’ye kaçırıldığını belirtti.

Kars’ın defin ve nakil onayının zaten Almanya tarafından verildiğine işaret eden Kara, “ Biz Birsen’i alıp yarın Gazi Cemevinde defnetmeyi düşünüyorduk ama bunu çeşitli oyunlarla engellendiler ve cenazeyi bizim irademiz dışında kaçırarak buraya getirdiler. Tepkimiz bunadır. Bizim cenazeyi alıp gömme hakkımız var” dedi. Kars’ın 19 Aralık katliamında ağır yananlardan biri olduğunu hatırlatan Kara, şimdi de cenazesine işkence yapıldığını vurguladı.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Berrak Çağlar ise , gömülme hakkının halkların en kadim hakkı olduğunu hatırlatarak, “ Kimse müvekkilimizin gömülme hakkını engelleyemez. Onu dostları gömecek, devlet değil. Cenaze bize teslim edilinceye kadar burada olacağız” vurgusunda bulundu.

ATK önünde bekleyiş sürüyor…