Bozan: Devlet Abdullah Öcalan’ı unutturmak istiyor

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, devletin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı unutturmak istediğini ama Kürt halkının unutmadığı gibi paradigmasını hayata geçirmek için çalıştığını söyledi.

Tecridin sadece Kürtlerin sorunu olmadığını kaydeden hukukçu milletvekili Ali Bozan, “Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar etkileniyor. Bu nedenle tecride sadece Kürtlerin değil, bütün halkların itiraz etmesi, ses çıkarması gerekiyor” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, ANF’ye konuştu. Uluslararası Komplo’dan sonra Ortadoğu’da savaş ve çatışmanın eksik olmadığını belirten Bozan, “Bu, kesinlikle bir tesadüf değildi. Komplo, Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halkları birbirine düşürme, birbirine kırdırma projesinin bir parçasıdır” dedi. 

TECRİT KALDIRILMALI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 24 yıldır süren tecridin, 31 aydır başka bir boyut taşındığını hatırlatan Bozan, şunları söyledi: “Savaşın da ağırlaştığı görülmekte. Türkiye'nin savaş bütçesine ayırdığı harcama miktarına baktığımızda, ülkedeki ekonomik krizin sebeplerinden birisi olarak değerlendirilebilir. Yani tecrit ve ekonomik kriz kesinlikle birbirinden bağımsız değerlendirilemez. Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü  tercih ediliyorsa mutlak surette Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerekiyor. Devletin doğrudan Sayın Abdullah Öcalan'ı muhatap alması ve görüşmesi gerekiyor.”

HALK ABDULLAH ÖCALAN’I UNUTMUYOR

Devletin, Abdullah Öcalan'ı başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halklarına unutturmak istediğini kaydeden Bozan, “Ama Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinde devam ettirilen ağırlaşmış tecride yönelik tepkilerine baktığımızda Kürt halkı başta olmak üzere, Ortadoğu halkları Abdullah Öcalan'ı unutmuyor. Abdullah Öcalan'ın paradigmasını unutmuyor, paradigmasını hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor” şeklinde konuştu. 

HERKES TECRİDE KARŞI ÇIKMALI

Tecridin sadece Kürtlerin sorunu olmadığını belirten Bozan, şunları ekledi: “Tecrit, sadece Kürtlerin yaşamını etkiliyormuş gibi değerlendiriliyor. Bu çok büyük bir hata, çok büyük bir yanılgı. Tecridin neden olduğu savaş ve bağlı çoktu krizler, sadece Kürtler etkilenmiyor. Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar etkileniyor. Bu nedenle tecrit sadece Kürtlerin sorunu değil. Bu nedenle tecride sadece Kürtlerin değil; bu coğrafyada yaşayan bütün halkların itiraz etmesi, ses çıkarması gerekiyor.”