'Cezaevinde bir haftada 2 şüpheli ölüm görüldü'

Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden MEBYA-DER Yöneticisi Enver Taş, cezaevinde bir hafta içerisinde "şüpheli bir şekilde" 2 tutsağın yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Hasta ve infazları yakılanların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 98’inci gününde devam ediyor. Eylemi bugün Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunan Rojhat Aydın’ın annesi Heme Aydın sürdürdü. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti.

MEBYA-DER Yöneticisi Enver Taş, "Kürt halkı üzerinde yıllardır zulüm ve baskı politikaları var. Cezaevlerinde ise bu zulüm daha da fazladır. Annelerin vermiş olduğu emekte kutsaldır” dedi. Iğdır S Tipi Cezaevi’ndeki Sinan Kaya ve Van F Tipi Cezaevi’ndeki Şervan Can Güder’in bulundukları cezaevlerinde "şüpheli bir şekilde" yaşamlarını yitirdiklerine dikkat çeken Taş, “Cezaevindeki iki gencimizin ölüm nedenini hâlâ bilmiyoruz. Bir an önce bu ölümler aydınlatılsın. Bir an önce bu zulüm üzerimizden kaldırılsın ve Allah bu zulmü kabul etmesin” diye konuştu.

'ANNELERİN EYLEMİ DAHA FAZLA SAHİPLENİLMELİ'

Sürdürülen Adalet Nöbeti’nde annelerin yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yapan Taş, “Annelerimizi daha fazla sahiplenmeyiz. Daha çok emek vermeliyiz. Bu yükü sadece annelerin omuzlarına bırakmamalıyız. Zulüm karşısında boyun eğmemeli ve korkmamalıyız. Annelere sahip çıkmazsak, üzerimizdeki zulüm daha da artacak. Halklar gibi özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz. Cezaevlerindeki hasta tutuklular tedavi edilmeli ve tahliye edilmelidir. Tutuklular neden tedavi edilmiyor? Cezaevindekilerin sesi olmalıyız” şeklinde konuştu.