Cezaevindeki Vural'ın evi basıldı, aileye işkence yapıldı

Hatay Dörtyol'da polis, Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Hasan Vural'ın cezaevinden kaçtığı iddiasıyla evi bastı, aileye işkence yaptı.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi gerekçelerle tutulan Hasan Vural'ın, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Numunuevleri Mahallesi'ndeki evine polislerce "canlı bomba" iddiasıyla baskın düzenlendi. Baskınlarda evde bulunanların, yere yatırılarak başlarına silah doğrultulduğu ve hakaret edildiği öğrenildi.
 
Polisin zulmüne karşı çıkan S.V’nin ise işkence gördüğü, tansiyon ve kalp hastası olan M.V’nin ise fenalık geçirdiği, evdeki aramanın saat 00.00'dan 03.00'a kadar devam ettiği kaydedildi.
 
'ÇATIŞMAYA GELİR GİBİ GELDİLER'
 
Hasan Vural'ın oğlu M.N.V., çok sayıda zırhlı araç ile özel harekât polislerinin babasının evini kuşatarak, baskın yaptığını söyledi. Babasının yan komşusu olduğunu, baskını görür görmez eve girmek istediğini ancak polisin kendisine silah doğrultup, "Dur, öldürürüm" dediğini aktaran M.N.V., baskına gelen ekiplerin, "Sizden biri 'Babam cezaevinden kaçtı. Üstünde bomba var, şu anda evi patlatacak' diye mesaj attığı" gerekçesiyle baskın yaptıklarını iddia ettiğini belirterek, "Babam 5 yıldır cezaevinde. Onlar da  babamın şu anda cezaevinde olduğunu biliyor. Çok saçma bir şey. Devlet babamın cezaevinden kaçtığını bilmiyorsa bunda bir yanılgı var. Evi alt üst ettiler. Bir çatışmaya gelir gibi geldiler" dedi.