CHP, önce 'darbe' dedi, sonra seçime gitme kararı aldı

CHP Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, AKP rejiminin İstanbul seçimlerini YSK eliyle iptal ettirmesi ardından karını verdi. CHP, seçimleri boykot etmeyeceklerini belirterek Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP toplantı ardından yaptığı açıklamada, iptali “darbe” olarak değerlendirdi ancak 23 Haziran’da yenilenecek seçimlere gitme kararı aldı.

CHP PM toplantısı ardından yapılan yazılı açıklamada, “6 Mayıs 2019 ülkemizin demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Bu tarih hiç unutulmayacaktır” denildi.

Bildiride, “Halkın açık tercih ve talimatını ayaklar altına alan demokrasi düşmanları, sivil darbe sürecinde bir adım daha atmışlar ve bilerek, isteyerek, planlı bir hukuk cinayeti işlemişlerdir” ifadeleri yer aldı.

Seçimlerin iptal edilmesi kararı için “darbe” diyen CHP, “6 Mayıs darbesinin azmettiricisi, yargısız infazcısı ve şakşakçısı alenen ortadadır. İsimleri bundan böyle sadece lanetle anılacaktır” diye belirtti.

Çok partili “demokratik yaşamın” CHP tarafından Türkiye’ye getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemize dayatılan bu rota değişikliğini reddediyoruz” denildi.

YSK üyelerini istifa etmeye çağıran CHP, şunları ifade etti: “Türkiye’nin karşılaştığı bu yol ayrımında demokrasiye inanan, hak, hukuk ve adalet duygusunu içinde taşıyan, siyasi düşüncesi ve parti aidiyeti ne olursa olsun, tüm yurttaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Bu uzatılan elin 23 Haziran’da kuvvetli bir şekilde tutulacağına, demokratik mücadelemize güç katacağına ve 31 Mart’tan çok daha büyük bir zafere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.”