Cizre’de HDP’ye polis saldırısına tepki: Kabusunuz olacağız!

HDP Milletvekili Nuran İmir, Cizre ilçe örgütüne sabah saatlerinde düzenlenen polis baskınına tepki göstererek, “Kabusunuz olmaya devam edeceğiz” dedi.

HDP Cizer İlçe Örgütü sabah saatlerinde Türk polisinin saldırısına uğradı.

Özel harekat polisleri kapıları kırarak, terör estirdi. Su deposunu kırıp, suyu döken polis eş zamanlı olarak Cudi, Dağkapı, Nur Mahalleleri ile Dirsekli köyü ve Dirsekli Konutlarında ev baskınları düzenledi.

Baskınlarda HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, HDP İlçe yöneticisi ve Cizre Vahşet bodrumlarında katledilen Yasemin Çıkmaz’ın annesi Esmer Çıkmaz, Osman Küçük, Maruf Eliş, Şerif Elçioğlu, Hacı Dalmış, Ahmet Benzer, Zeliha Yardak ve Ali Öğün gözaltına alındı.

İlçede, 9 HDP yöneticisinin gözaltına alınması düzenlenen bir açıklama ile protesto edildi.

Açıklamaya milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ile HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

İlçe binası önünde yapılan açıklamada, baskın sırasında kırılan kapıların ve dağıtılan parti binasının fotoğraflarının olduğu ve üzerine “Vahşetin görüntüleri” yazılı pankart açıldı.

GÜNGEN: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

HDP İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, “Yapılan baskınlarda ilçe binamız hukuka aykırı bir şekilde dağıtıldı. Partimize dönük bu baskın 8 Mart ve Newroza karşı tahammülsüzlüktür. Ama bizler buradan bir kez daha; Botan halkı ve Kürt halkı bu kirli politikalara karşı boyun eğmeyecektir. Bedeli ne olursa olsun özgürlük mücadelemizden geri adım atamayacağız diyoruz” dedi.

İMİR:KABUSUNUZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yapılan her saldırının kendilerini daha da güçlendirdiğini kaydetti. İmir şöyle konuştu:

“İlçe binamızın basılması Kürt düşmanlığının politikasıdır. Hiçbir politikanız ve baskınız bize sökmez, vız gelir. Buradan Cumhurbaşkanına, AKP Genel başkanına soruyorum; ilçe binamız basılırken içeride ülkeler arası yaşanan savaşlarda bile yaratılmayan tahribatlar yaratılmış. Bu kişiler kimdir, bunlar kolluk güçleri mi yoksa DAİŞ çeteleri midir?  Bu saldırılardan zararlı çıkan sizler olacaksınız. AKP iktidarı Botan’da bir tabela partisi olarak kalana dek mücadelemiz sürecektir. Bizler kabusunuz olmaya devam edeceğiz.”

ÖZGÜNEŞ: BU MÜCADELE SONUNA KADAR SÜRECEK

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş şöyle konuştu: “Kanuna uymayan, ahlaka ve insanlığa sığmayan şeyleri yapmak zorunda değilsiniz. Valiye, emniyete ve savcıya sesleniyoruz; bu yapılanlar hangi ahlaka sığar? İşte terörizm budur. Hukuka ve ahlak ölçülerine uymadan binaya girip dağıtılıyor. Bu hangi kanun da yazıyor? Cizre’de ve Şırnak’ta ne oluyor, açıklayın. Siz neden rahatsızsınız? Newroz ve 8 Mart coşkusu birilerine karın ağrısı olmuş. ‘İşkence ettik, bodrumlarda katlettik ama halen ayaktalar’ diyorlar. Biz öldükçe çoğalıyoruz. Çünkü biz özgürlük ve halkların özgürlüğünden yanayız. Bu mücadele sonuna kadar sürecek.”

Konuşmalardan sonra oturma eylemi yapılırken, sık sık  “Baskılar bizi yıldıramaz,” Biji berxwedana Botanê” ve “HDP halktır halk burada” sloganları atıldı.

Bundan böyle, iftardan sonra başlamak üzere HDP Cizre ilçe örgütü binasında üç günlük oturma eylemi gerçekleştirilecek.