Cizre’de ‘Yaşam Nöbeti’ başlatılacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nuran İmir, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki mezarlık ziyaretleri sırasında savaşa karşı “Yaşam Nöbeti” eylemi başlatacaklarını duyurdu.

Cizre’de Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-Der) öncülüğünde mezarlık ziyareti gerçekleşti. Ziyarete, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nuran İmir, HDP Cizre İlçe Örgütü ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

İlk olarak Yafes Mahallesi'nde bulanan Banê Senefîsê (Yafes Mezarlığı) Mezarlığı’na gidildi.

Bir sonraki ziyaretin adresi Cizre Asri Mezarlığı oldu. Bu mezarlıkta da farklı tarihlerde hayatını kaybedenlerin mezarları ziyaret edildi.

Mezarlık başında kısa bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, hayatlarını kaybedenleri anarak, mücadelelerini sahiplendiklerini vurguladı.

İmir, “Yine bir bayram arifesindeyiz ve bu arifede sınırımızda yine bir savaş var. Bütün bayramlarda huzur ve barış ortamı olmasını istiyoruz. Fakat iktidar kendi ömrünü uzatmak için savaş çıkarıyor. Bu halkın çocukları katlediliyor. Barışı savunduğumuz için büyük bedeller ödedik ama ne olursa olsun savaş çığırtkanlarına karşı barışı savunmaya devam edeceğiz. Savaşa karşı barışı savunmak ve ölümlere karşı yaşamı savunmak için nöbet başlatıyoruz. Bu savaşa karşı bayramda parti binalarımızda ‘Yaşam nöbeti’ tutacağız. Bütün halkımızı nöbetimize katılmaya çağırıyoruz” dedi.