CPJ: Türkiye Kürt gazetecileri taciz etmeyi bırakmalı

11 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösteren CPJ, "Türkiye Kürt gazetecileri gazetecilikleriyle ilgili temelsiz suçlamalarla taciz etmeyi bırakmalı" dedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 11 Kürt gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiyeli yetkililerin gözaltındaki Kürt gazetecileri derhal serbest bırakması ve gazetecileri temelsiz gizli soruşturmalarla taciz etmeyi bırakması gerek" denildi.

CPJ'nin Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said, şöyle dedi: "Türk yetkililer mahkeme emriyle yürütülen gizli soruşturmalar kapsamında bir kez daha çok sayıda gazeteciyi özgürlüklerinden mahrum etti. Haziran ayında Diyarbakır'da tutuklanan ve neyle suçlandığını hala bilmeyen gazeteciler gibi, bu sefer gözaltına alınan gazeteciler de neyle suçlandığından habersiz. Türkiyeli yetkililer derhal gazetecileri serbest bırakmalı, el koydukları materyallerini iade etmeli ve Kürt gazetecileri gazetecilikleriyle ilgili temelsiz suçlamalarla taciz etmeyi bırakmalıdır."

 Açıklamada, gazetecilerin isimleri, büro ve ev aramalarındaki hak ihlallerine değinilirken, konuyla ilgili görüş almak için Ankara Başsavcılığına e-posta yoluyla ulaşmaya çalışıldığı ancak herhangi bir yanıt alınamadığı belirtildi.