Cumartesi Anneleri'ne yine ters kelepçeli gözaltı

Eylemleri yine engellenen Cumartesi Anneleri, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Polis annelerin ellerindeki karanfillere de saldırdı!

Cumartesi Anneleri/İnsanları, eylemlerinin 964’üncüsünü gerçekleştirdi. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “ihlal” kararına rağmen 24 haftadır Galatasaray Meydanı’na girmeleri engellenen Cumartesi Anneleri'nin bu haftaki eylemi, yine Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararı gerekçe gösterilerek engellendi. Polis, bu hafta da meydan ve meydana çıkan tüm ara sokakları saatler öncesinden bariyerlerle kapattı.

Bu haftaki eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Temsilcisi Ümit Efe, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ ve çok sayıda hak savunucusu da katıldı.

Cumartesi Anneleri/ İnsanları iki gruba ayrılarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Bir grup İstiklal Caddesi’nden Galatasaray Meydanı’na doğru yürüdü. Meydana yürümek isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’nın önünde abluka altına alındı. Abluka içinde kalan kayıp yakınları, yasaklama kararına ve ablukaya polise tepki gösterdi. Kayıp yakını Maside Ocak, AYM kararını hatırlattı.

Gözaltında 'kaybedilen' Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, “Evladımı vermişim, evladımı istiyorum. Benim oğlumun akıbetini bana açıkla. Yasayı kendiniz çiğniyorsunuz. Biz davacıyız, sonuna kadar da davacıyız. Bu insanlar kaybedilirken siz neredeydiniz" dedi.

Polisin Cumartesi Anneleri’nin ellerindeki karanfilleri alıp yere atması da dikkat çekti. Polis Cumartesi Anneleri/İnsanları, Eren Keskin ve Ümit Efe’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.