Cumartesi Anneleri gözaltında katledilen Ayten Öztürk için buluştu

Cumartesi Anneleri, 1009. hafta eylemlerinde Dersim’de JİTEM tarafından kaçırılıp gözaltında katledilen Ayten Öztürk için buluştu.

CUMARTESİ ANNELERİ

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin yargılanıp cezalandırılması için polis bariyerleriyle abluka altında tutulan Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, 1009. hafta eylemlerinde 32 yıl önce JİTEM tarafından kaçırılıp gözaltında işkenceyle katledilen ve 13 gün sonra işkence edilmiş cenazesi bulunan Ayten Öztürk için adalet istedi.

Bu haftaki açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Ayten Öztürk’ün gözaltında kaybedilme hikâyesini anlattı.

Eylemdeki açıklamada "Dosyada tanıklar, deliller, itiraflar olmasına rağmen dava, 21 Eylül 2022’de zaman aşımından düşürülerek cezasızlıkla sonuçlandı" denildi.

Açıklamanın ardından 25 Temmuz 1975 tarihinde doğan ve henüz 19 yaşındayken 23 Şubat 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın doğum günü vesilesiyle annesi Hanife Yıldız’ın oğlu adına yazdığı mektup okundu.