Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemleri devam etti

İHD üyeleri, Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemlerini sürdürdü.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarının yasaklanması ve her hafta darp edilerek gözaltına alınmalarına karşı İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) başlattığı Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemleri bu hafta da devam etti.

ADANA

İHD Adana Şubesi, Cumartesi Anneleri'ne destek vermek amacıyla dernek binasında basın açıklaması yaptı. Ortak basın metnini İHD Adana Şube Başkanı Avukat Yakup Ataş okudu.

MERSİN

İHD, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubeleri, Özgür Çocuk Parkı'nda Cumartesi Anneleri’ne destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü’nün yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi de destek verdi. Kurumlar adına açıklamayı ÇHD Mersin Şube Başkanı İsmail Bozkurt okudu.

İZMİR

İHD İzmir Şubesi de Konak Eski Sümer Bank Önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Coşkun Üsterci, HDP İzmir yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Basın metnini İHD İzmir Şube Yöneticisi Fırat Canoğlu okudu.

WAN

İHD Wan Şubesi'nin Cumartesi Anneleri’ne destek amacıyla yapmak istediği basın açıklaması Van Valiliği’nin aldığı 4 günlük “eylem ve etkinlik” yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. Polis, İHD binası önüne barikat kurdu. İHD Wan Şube Yönetim Kurulu üyesi Heval Sinan Aras, engellemeye tepki gösterdi.

RIHA

İHD Riha Şubesi, şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, İHD Riha şube yöneticilerinin yanı sıra Emek ve Demokrasi Platformu katıldı. Ortak basın metnini okuyan İHD Riha şube yöneticisi Serdil Îzol, hak mücadelesinin engellenemeyeceğini söyledi.

DÎLOK

İHD Dîlok Şubesi Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Eyleme HDP Dîlok İl Örgütü de destek verdi. Basın metnini İHD Dîlok Yöneticisi Tarık Alpdoğan okudu.