Demirtaş’a 9 yıl önceki bir twit nedeniyle dava açıldı

Cezaevinde rehin tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında dokuz yıl önce paylaştığı bir twit nedeniyle bu kez dava açıldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2013 yılında paylaştığı bir twitt nedeniyle hakkında 9 yıl sonra dava açıldı.

HDP’yi kapatmak amacıyla yargılaması süren Kobanê Davası’nın iddianamesini hazırlayan savcı Ahmet Altun, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında dava açmak için yeni bir gerekçe çıkardı.

Altun Demirtaş hakkında dava açarken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame de Demirtaş,  “örgüt propagandası yapmakla” suçlandı.

Yapılan bir “ihbar” ardından 9 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen kolluk tutanağında Demirtaş’ın 16 Kasım 2013 tarihinde ‘Biji Serok Apo’ şeklinde paylaşımda bulunduğu iddia edildi.

Demirtaş hakkında "örgüt propagandası yapma" iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenirken, iddianamenin henüz Ağır Ceza Mahkemesi tarafından henüz kabul edilmediği öğrenildi.