Demirtaş’tan Dersim mitingine mesaj

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Dersim’de düzenlenen mitinge bir mesaj gönderdi. Dersim’in kendileri için kıymetli olduğunu belirten Demirtaş, “Dersim’in direnişi, mücadelesi, dik duruşu her zaman örnek olmuştur bizlere” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Dersim’de gerçekleştirdiği ve binlerce kişinin katıldığı mitinge HDP’nin Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, mesaj gönderdi. HDP Dersim İl Eşbaşkanı Murat Polat tarafından okunan mesaj, alanda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Demirtaş’ın Dersim halkına gönderdiği mesaj şöyle:

“Çok değerli kardeşlerim

Saygıdeğer Dersim halkı

Hepinizi en sıcak duygularımla selamlıyorum.

Sonuçları itibariyle oldukça önemli siyasi gelişmelere vesile olacağını düşündüğümüz 24 Haziran seçimlerine sabırsızlıkla hazırlandığınızı biliyorum.

Demokratik siyasi mücadelemiz, karşı karşıya kalınan hukuksuz saldırılara, ağır baskılara rağmen halen bütün halklarımızın yegâne bir umududur. Biz bütün sorunlarımızı barış ve diyalog yöntemi ile çözmek adına yola çıkmış olmamıza rağmen maalesef ki hükümetin yargıyı sopa olarak kullanması neticesinde şu anda zindanlardayız. Ancak koşullarımız ne kadar zor ve ağır olursa olsun biz demokratik mücadeleden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Siz değerli halkımızın da kendi partisi olan HDP’ye büyük kıymet verdiğini biliyorum. Bütün çabamız ve mücadelemiz sizlerin bu onurlu duruşuna layık bir hizmeti sunabilmektedir. Biz seçilmişler olarak sizlere hakkettiğiniz hizmeti yeterince sunamadığımızın da farkındayız. Yine de tüm eksikliklerimize rağmen, rantçı, rüşvetçi, tekçi siyasi anlayışlarla kıyaslanmayacak kadar dürüst, fedakâr ve başarılı bir mücadele yürütüyoruz. Şimdi de ben şahsım olarak Cumhurbaşkanı sıfatıyla; diğer arkadaşlarım ise milletvekili olarak sizlere hizmet sunmak için aday sıfatıyla karşınızdayız.

Bizler için her şehir her bölge önemlidir, kıymetlidir elbette. Ama Dersim’in yeri bir başkadır gönüllerimizde. Dersim’in direnişi, Dersim’in mücadelesi, Dersim’in dik duruşu her zaman örnek olmuştur bizlere.

Bizler de her ne koşulda olursak olalım sizlere layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Sizin emanetinizi hiçbir zaman yere düşemeyeceğiz.

Sizlerin de Dersim adaylarımızı Meclis’e taşıyacağınızdan eminim. Aday arkadaşlarımız da sizin bu erdemli tutumunuza, mütevazi bir duruşla ve fedakarca bir emekle layık olacaklardır. 24 Haziran akşamı farkınızı ortaya koyacağınıza inanıyorum.

Hepinize başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Adayı

İstanbul Milletvekili

Selahattin DEMİRTAŞ”