Deniz Poyraz Davası: Duruşma 24 Ocak'a ertelendi

Mahkeme heyeti, Deniz Poyraz davasında avukatların beyanlarını almadı, duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

Mahkeme heyeti, Deniz Poyraz davasında avukatların beyanlarını almadı, duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aradan sonra devam eden duruşmada katil Gencer'in cezaevine gönderildiğini ifade eden mahkeme başkanı, avukatların beyanlarını almadan ara karar oluşturdu. Mahkeme başkanı, düzen ve disiplin oluşmadığı iddiasıyla ertelemeye karar verdi. Mahkeme duruşmayı 4 Ocak’a ertelemek istedi, duruşmanın ise Şakran Cezaevi Kampüsü’nde görülmesine karar verdi.

Yapılan uzun istişareler sonucu Şakran Cezaevi Kampüsü'nde görülme kararı değiştirilerek davanın aynı yerde yapılmasına karar verildi.

'KİMLERİ KORUYORSUNUZ?'

Salondakiler, “Kimleri koruyorsunuz" diyerek mahkeme heyetine tepki gösterdi, "Katiller halka hesap verecek" sloganı attı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Türkiye tarihinde ilk kez bir katil siyasi partiye girerek katliam yaptı. Böyle ani kararla bitiremezsiniz. Şakran Cezaevinde yargılamanın yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Mahkeme başkanının, “Ben şimdi herkesin arasından çıkıp evime gideceğim, korumam yok, biraz da beni anlayın" demesi dikkat çekti. Salondakiler, “Bizden size bir şey gelmez, devletten gelmesin, ondan sakının” yanıtını verdi.

İstişarelerin ardından duruşma 24 Ocak’a ertelendi.