Deniz Poyraz Davası: Duruşma ertelendi ve Aliağa'ya taşındı

Deniz Poyraz Davası'nın duruşması yarına ertelendi ve Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesine taşındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden devlet destekli faşist Onur Gencer hakkında açılan davanın 5’inci duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya katil Onur Gencer ve Deniz Poyraz’ın ailesi de katıldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri Murat Çepni, Serpil Kemalbay, Oya Ersoy, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, birçok baro başkanı ve kişi duruşmayı takip etti.

Duruşmaya verilen 20 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, salona geldi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Çınar Altan, katil Gencer’e tepki göstermesi üzerine salondan çıkarıldı.

 Savcı, duruşmanın ertelenmesi, tanıkların başka bir gün dinlenmesi ve Onur Gencer’in tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaasını verdi.

 'JANDARMA SALDIRDI'

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Yargılamanın uzamaması açısından tanık dinlenilmesine geçilmesini istiyoruz. Gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Ayrıca zapta geçtiğiniz hususta avukatlarla jandarma arasında arbede yaşandığını söylediniz. Fakat jandarma katılana vurmak suretiyle olayı başlattı. Bu kişinin kimliğinin tespitinin ve savcılığa bildirilmesini istiyoruz” dedi.

 Katil Onur Gencer ise “HDP kapatma davasındaki dosyanın kendi dosyama eklenmesini istiyorum. Çünkü olay budur” dedi.

 Mahkeme heyeti, yargılamanın bundan sonra Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi salonunda yapılmasına karar vererek, duruşmayı yarın saat 10.00’a erteledi.