Devlet hastanesi lince uğrayan Kürt öğrenciyi kabul etmedi!

Tokat’ta faşist bir grubun saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Selahattin Halhali isimli Kürt öğrenci, devlet hastanesine alınmadı. 

Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrenci Selahattin Halhalli, dün akşam saatlerinde ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Linç edilen Halhalli’yi çevrede bulunan Kürtler Tokat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak buradaki hastane görevlileri ‘İkinci bir saldırıda Halhalli’nin güvenliğini sağlamayacakları’ gerekçesiyle hastaneye girişini kabul etmedi.

Kan içinde kalan Kürt öğrenci, Kürtlerin çalıştığı bir inşaat şantiyesine götürüldü. Burada çevredekilerin yardımıyla yaşam mücadelesi veren Halhalli’nin ailesi ile irtibat kuruldu. Aile, gece geç saatlerde çocuklarını alıp Antep'e götürdü. Halhalli, burada özel bir hastanede tedavi altına aldı.

'BURADA CAN GÜVENLİĞİ YOK'

Selahattin Halhalli’nin uğradığı saldırıdaki görgü tanıkları, Tokat’ta yaşayan Kürt işçilerin can güvenliğinin olmadığını ve polis destekli saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, duyarlılık çağrısında bulundu.