DFG: Evran’ın mirası Özgür Basın mücadelesinde yaşayacak

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen gazeteci Seyit Evran’ın bıraktığı mirasın özgür basın mücadelesinde yaşayacağını kaydetti.

DFG, Kuzey ve Doğu Suriye’de tedavi gördüğü hastanede 22 Eylül’de şehit düşen gazeteci Seyit Evran için başsağlığı mesajı verdi.

“Seyit Evran’ın anısı Özgür Basın mücadelesinde yaşayacaktır” başlıklı mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Özgür Basın emekçisi Seyit Evran’ın şehadet haberini büyük bir üzüntüyle karşıladık. Seyit Evran, ömrünü Kürt halkının soluksuz mücadelesine adadı. Kurdistan’ın dört bir yanında kalemi ve fotoğraf makinasıyla yaşananları kayıt altına aldı. Savaş alanlarını tüm zorluklara rağmen terk etmeyen Seyit Evran, 1990’larda Gurbetelli Ersöz’lerle birlikte çıktığı bu kutsal yürüyüşü Bakur, Başûr, Rojhilat ve son olarak da Rojava’da sürdürdü. Savaşı, Kurdistan halklarının yaşadıklarını, mücadele ve direniş gerçekliklerini Özgür Basın çizgisinde dünya kamuoyuna aktardı. Seyit Evran enerjisi, heyecanı ve inancıyla yürüdüğü bu kutsal mücadelede ‘Özgür Basın Şehitleri’ kervanına katıldı. Anısı ve bıraktığı miras Kürt halkının büyük mücadelesinde yaşayacak.”