DGH'den tecride karşı eylemler

DGH, Türkiye kentlerinde tecridi protesto için bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde çok sayıda işyeri ve araç ateşe verildi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto için Türkiye metropollerinde eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde beş işyeri, üç araç ve bir fabrika ateşe verildi.

Açıklamalarda eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunlar belirtildi:

İSTANBUL

22 Ocak tarihinde Ümraniye ilçesinde H.E adındaki şahsa ait iki araç Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde iki araçta tümden imha olmuştur.

22 Ocak tarihinde Sultangazi Esentepe mahallesinde Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz sokaklarda barikat kurmuş ve mahallede bulunan işgalci düşmana saldırmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde ölen ve yaralanan olmazken, mahalle bir süre ablukaya alınmış birimlerimiz sağlam bir şekilde eylem alanından ayrılmıştır.

24 Ocak tarihinde Başakşehir İkitelli sanayi sitesinde bulunan bir mobilya üretim atölyesi Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde üretim atölyesinde çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

24 Ocak tarihinde 02.00 saatlerinde Bahçelievler’de bulunan bir spor salonu ve bir minibüs Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde minibüs tümden imha olmuş spor salonu ise kullanılmaz hale gelmiştir.

İZMİR

21 Ocak tarihinde Şehit Nazelin Korkut İntikam Birimlerimiz tarafından bir çerez fabrikası ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde fabrikada çok sayıda maddi hasar oluşmuş ve kullanılmaz hale gelmiştir.

ANKARA

22 Ocak tarihinde 02.10 saatlerinde Sanayi sitesinde bulunan bir oto tamirci atölyesi Şehit Fırat Zilan İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda atölyede çok sayıda maddi hasar oluşurken kullanılmaz hale gelmiştir.

MUĞLA

25 Ocak tarihinde Fethiye ilçesinde H.Ö adındaki şahsa ait mobilya atölyesi Şehit Zelal Garzan İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde mobilya atölyesi kullanılmaz hale gelmiştir.”