Dindar: Tecride son verilirse ekonomik, siyasal ve toplumsal kriz aşılır

Yeşil Sol Parti Milletvekili Mahmut Dindar, Türkiye'nin ekonomik, siyasal ve toplumsal krizden çıkmasının tek yolunun İmralı tecrit politikalarına son verilmesi olduğunu belirterek, halkı tecrit konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Mahmut Dündar, İmralı Hapishanesinde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve önümüzdeki süreci ANF’ye değerlendirdi.


İmralı’da süren tecridin Türkiye'nin en önemli problemi olduğunu kaydeden Dindar, tecridin bölgede yarattığı sonuçlara bakıldığında aslında ülkenin tamamına uygulandığını söyledi. 2013 yılında başlayan ve 2 yıl süren çözüm sürecini hatırlatan Dindar,  o 2 yıllık sürecin ülkeye faydalarını hep birlikte gördüklerini ifade ederek; “Türkiye’nin temel sorunu Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmeden hiçbir sorununun çözülemeyeceğini biliyoruz. Söz konusu tecrit halka, STK’lere, cezaevlerine ve kurumlara uygulanıyor. Bu tecridin kalkması Türkiye'nin önünü açacaktır. AKP-MHP hükümeti ülke ülke dolaşarak ekonomik darboğazdan çıkmak istiyor. Tüm bunların nedeni Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrittir. Abdullah Öcalan 30 aydır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor ve ‘Ben bir haftada bu sorunu çözebilirim’ demişti” diye konuştu.

Çatışma ve kriz süreçlerinin bitirilmesinin ana aktörünün Abdullah Öcalan olduğunu vurgulayan Dindar, Abdullah Öcalan’ın söylemlerinin ve düşüncelerinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Dindar, "Tecrit konusuna sadece Yeşil Sol Parti değil bütün partilerin eğilmesi gerekiyor. Ekonomik, siyasal, toplumsal tüm sorunlarımızın sebebi Kürt sorununun çözümsüzlüğüdür. Abdullah Öcalan'ın rolünü ve neler yapabileceğini en iyi hükümet biliyor. Kapı kapı dolaşarak ülkeye para getirmeye çalışmanın anlamı yok. Bu şekilde ekonomi düzelmez, sadece ekonomi değil hiçbir şey çözülmez. Bu ülkenin barışa, refaha, huzura ihtiyacı var ve bu yüzden Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi mutlaka kıracağız. Zaten parti programlarımızda bunu tartışıyoruz. Ülkenin içindeki sıkıntılardan kurtulması için  öncelikle tecridin kırılması lazım. Halkımızla her alanda bunu dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.