DTK, TJA, DBP’den kınama ve mücadele çağrısı

DTK, TJA ve DBP, KNK Başûr Temsilciliği’ne yönelik saldırıyı kınayarak, “Kürt halkı, parti ve kurumlarını bu saldırılara karşı ulusal birlik ruhuyla tepki göstermeye ve iç kavganın önünü kesmeye çağırıyoruz” denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) “Kurdistan’ı Kürt katliamlarının merkezi haline getirmişler” başlıklı yazılı açıklama yaparak, Hewlêr’de Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûr Temsilciği’ne yapılan ve KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı kınadı.

‘İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR’

Türk devletinin uzun süredir Kürt kazanımlarına saldırdığı belirtilen açıklamada, bu saldırılarda hiçbir ölçüyü tanımadığı, SİHA’lar ile sivilleri katlettiği, kimyasal silahlar kullanarak uluslararası hukuku yok saydığı ve insanlık suçu işlediği ifade edildi. Açıklamada, “Türkiye Kürt kanıyla Neo-Osmanlıcık hayalini gerçekleştirmek istiyor. Rojava ve Federe Kurdistan bölgesini işgal etmekle kendi amacına ulaşmak istiyor” denildi.

‘KDP, TÜRK DEVLETİNE ALAN AÇIYOR’

KDP’nin desteği ve uluslararası güçlerin sessizliği nedeniyle Türk devletinin bu kadar insanlık dışı ve uluslararası hukuku tanımayan saldırılar yaptığına değinilen açıklamada devamla, “İran’ın Rojhilat partilerine yönelik tehditlerine karşı sessiz kalan KDP, bu partilerin boşalttığı yerlere yerleşip yol yaparak Türk devletine alan açmaya çalışıyor, kendi çıkarı için Kurdistan’ın statüsünü işgalcilere peşkeş çekiyor. Kurdistan statüsüyle kendi çıkarlarını savunuyor. Bu sebeple halkımız her yerde açıklama ve yürüyüşler yaparak bunu protesto etti. AKP-MHP polis ve askerleri bu yürüyüşlerin gerçekleşmemesi için her yerde halkımız, annelerimiz ve milletvekillerimize saldırdı. Faşist AKP-MHP bununla ortakları olan PDK’yi savunuyor” diye belirtildi.

SALDIRI KINANDI

“Bu saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz ve Deniz Cevdet Bülbün’ün ve halkımızın başı sağ olsun diyoruz” denilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Şengal ve Rojava’ya yapılan saldırıların ve Kürtlerin ihanete karşı açıklama ve yürüyüş gerçekleştirdiği bugünlerde Hewlêr’de yapılan bu saldırı manidardır. Halkımız KDP’nin işgalcilerle yürüttüğü işbirliğine karşı tepki gösteriyor, Kürt halkının birliğini savunuyor ve ihaneti mahkum etme çabasında. KNK’ye saldıranlar aynı zamanda ulusal birlik iradesine de saldırmışlardır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kürt halkının birliğinden korkup, birliğin gerçekleşmesini engellemek istiyor. Birliğin gerçekleşmesinden korkanlar da kendi çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyor.”

ULUSAL BİRLİK RUHUYLA TEPKİ ÇAĞRISI

Açıklamanın sonunda “Bu saldırıya destek verenler ve Kürt halkının kazanımlarını tehlikeye atanlar halkımızın iradesi karşısında yenilecektir” denilerek, şu çağrı yapıldı: “Kurdistan’ın dört tarafının işgalciler tarafından ablukaya alındığı bu süreçte halkına sırt vermek yerine işgalcilerle işbirliği yapanlar halkımıza hesap verecektir. Halkına ihanet edenlerin geleceği karanlık, yerleri ise tarihin karanlık sayfasıdır. Bizler bir kez daha Kürt halkı, parti ve kurumlarına bu saldırılara karşı ulusal birlik ruhuyla tepki göstermelerini ve iç kavganın önünü kesmelerinin çağrısını yapıyoruz.”