Erciş’te 'siyasi soykırım' protestosu: Yılmayacağız!

Erciş’te yoğunlaşan ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalar, kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Eylemde Leyla Güven de selamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde, siyasi soykırım uygulamaları kapsamında son 2 ayda 200 adrese baskın yapılması ve 70 kişinin tutuklanması protesto edildi. HDP Erciş ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ve halk katıldı.

'SAVAŞ POLİTİKASIYLA ÜLKEYİ KRİZE SÜRÜKLEDİLER'

HDP Milletvekili Orhan, Erciş’te her güne yeni gözaltılarla uyanıldığını ve 2 ayda 200 adrese polisin ve jandarmanın baskınlar düzenlediğini söyledi. Orhan, “AKP zihniyetinin sindirme ve yok etme politikası gözaltı ve tutuklamalarla sürüyor. 3 yıldır iktidar, kendine muhalif gördüğü herkesi terörize etme yöntemiyle kendi iktidarını hakim kılma, muhalif kesimleri sindirme, tahakküm altına alma politikası yürütmektedir. Ülkenin temel sorunu olan Kürt sorununu inkâr etme,  savaş politikalarıyla yok etme politikasıyla ülkemiz siyasi-ekonomik bir krizin içinde sürüklenmiştir" dedi.

AKP’nin dikta rejimini hakim kılmanın yolunu Kürt halkına saldırmakta bulduğuna işaret eden Orhan, "AKP’nin faşizan zihniyeti, Kürtleri inkâr-imha ve köleleştirme politikaları geçmişte hayat bulmadığı gibi bugün de yarın da hayat bulmayacak" diye konuştu.

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

Leyla Güven'in direnişini selamlayan ve yerel seçimlere dikkat çeken Orhan, "Halkımız iradesine, geleceğine sahip çıkacak, kayyum zihniyetini, faşist rejimin dayattığı yaşamı reddedecektir" diye belirtti.