Erdoğan’ın çetesine sadece adli suçlardan hapis cezası

Erdoğan rejimine bağlı çalıştığının kanıtlanmasına rağmen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin yöneticilerine sadece adli suçlardan hapis cezası verildi.

2014 yılında AKP iktidarının desteğiyle kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin yöneticileri geçtiğimiz Mart ayından itibaren Stuttgart’taki Eyalet Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Davanın dünkü duruşmasında çetenin bazı liderlerine şantaj, uyuşturucu ticareti ve yaralama gibi adil suçlardan hapis cezalarına çarpıtıldı.

7 çete üyesi ve yöneticisinin yargılandığı davada Erdoğan rejiminin muhaliflerine yönelik suikast hazırlığı ne savcı ve ne de mahkeme heyeti tarafından dile getirilmedi. Ludwigsburg’da 2016 yılında Kürtlere yönelik gerçekleşen saldırı da dahil çeteye yönelik hiçbir siyasi suçun gündeme gelmemesi dikkat çekti.

En fazla hapis cezasına çarpıtılan çetenin Stuttgart sorumlusu Levent Uzundal 6, 5 yıl hapis cezası verildi. Kendisini "Osmanen Germania Dünya Lideri” olarak ilan eden ve Erdoğan’ın sarayından ağırlandığı fotoğraflarıyla ortaya çıkan çetenin yöneticilerinden Mehmet Bağcı ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Davanın ana ismi Mustafa Kılınç ise Türkiye’ye kaçtığı için hakkında hiçbir karar verilmedi. İzmir’de yaşadığı tespit edilen Kılınç’ın Alman konsolosluğu üzerinden ifade verme girişimi sonuçsuz kalmıştı. Zaten Stuttgart’ta yargılanan çete üyeleri savcılığın kendilerine yönelttiği suçlamaları Kılınç’ın üzerine atmışlardı.

ÇETE DİREKT ERDOĞAN’A BAĞLIYDI!

2017 yılının Aralık ayında basına yansıyan ses kayıtlarına göre Erdoğan'ın yakın isimlerinden AKP'li vekil Metin Külünk "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulundu. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı tespit edilirken, çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bu bağlantılar yüzünden geçtiğimiz yıl gözaltına alınmıştı.

Erdoğan rejiminin Almanya’daki suç şebekesi konumunda olan "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesi 10 Temmuz 2018 günü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in açıklamasıyla yasaklanmıştı. Geniş bir örgütlenme ağının olmasına rağmen sadece 4 eyalette polisin operasyonlar yaptığı çetenin faaliyetleri ise başka isimlerle birçok kentte devam ediyor.