Ereğli’de siyasi tutsaklara tekmil dayatması

Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar ağır hak ihlallerine maruz kaldıklarını ve hastaneye götürülürken de tekmil vermeye zorlandıklarını duyurdu.

Sistematik ve keyfi hak ihlallerinin tavan yaptığı cezaevlerinden biri olan Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar aileleri ve avukatları aracılığı ile maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamaları aktardı.

Tutsaklar bazen 3 ayı aşkın kargo ve mektupların geç verildiğini, hesaplarına yatırılan paraların bir hafta-on gün sonra aktarıldığını belirtti.

Ayrıca cezaevi yönetimi tarafından tutsaklara haftada iki defa ince dayatıldığı, yataklar, battaniyeler, yastıkların koğuştan çıkarılarak XR cihazından geçirildiği ifade edildi.

Her aramada koğuşta bulunan eşyaların dağıtıldığını bildiren tutsaklar, kantinden alınan radyolara “inceleme yapılacak” diye uzun süre el konulduğu da aktardı.

Tutsaklarla görüşme yapan aileler, yemekhanede toplu bir şekilde sayım verme dayatması yapıldığını, tutuksaklar hastaneye götürüldükleri sırada ve hastanede tekmil vermeye zorlandığını belirtti.

Aileler cezaevinde yaşanan hak ihlallerin bir an önce son bulmasını istedi.