Erzurum’da tutsaklara işkence

Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bazı tutsaklar açık görüş sırasında şiddete maruz kaldıktan sonra, işkenceye uğradıklarını bildirdi.

Tutsaklar, 27 Eylül’de yapılan açık görüşte gardiyanların şiddetine uğradı.

Nazlı Oran, tutsak kardeşi Selçuk Oran’ın ziyaretine gittiği sırada yaşananlara tanıklık etiğini belirtti.

Nazlı Oran, görüş esnasında gardiyanların aileleri taciz ettiğini ve bu duruma kendileri gibi tepki gösteren Mehmet adlı tutsağın ailesinin yanında şiddete maruz kaldığını anlattı.

Gardiyanların tutsağı darp etmesinden sonra zorla koğuşa götürülmek istendiği ve bu sırada da şiddet gördüğünü belirten Oran, görüş için gelen ailelerin masalara vurarak saldırıyı protesto ettiğini aktardı.

Bu saldırıdan sonra kendilerini arayan kardeşinin tutsakların işkenceye uğradığını söylediğini ifade eden Oran, “Kardeşim, ‘siz gittikten sonra bizi perişan ettiler’ dedi. Onlara işkence yapmışlar. Ayrı ayrı koğuşlara vermişler. Gardiyanlar, ikide bir onların yanına giderek, ‘sizi sürgün edeceğiz, sizi’ diyerek, tehdit ediyorlarmış” dedi.

Oran, kardeşiyle birlikte 27 tutsağın bulunduğu koğuşun yüzü aşkın gardiyan tarafından basıldığını ve tutsakların saldırıya uğradığını söyledi.