Esenyurt’ta ailelerin eylemi 10’uncu gününü geride bıraktı

Esenyurt’ta açlık grevi direnişindeki tutsakların eylemini sahiplenmek amacı ile ailelerin oturma eylemi sürüyor. Polis engeline rağmen yapılan eylemin her gün devam edeceği aileler tarafından belirtiliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemlerine başlayan tutukluların aileleri, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başlattığı nöbet eylemi 10’uncu gününde. Esenyurt Meydanı’nda toplanan aileler, kısa bir süre sonra zırhlı araçlı polis ekiplerince ablukaya alındı. Polisin "eylem yasak" diyerek engellemeye çalıştığı aileler, oturma eylemlerini gerçekleştirdi. Bir süre alanda oturan aileler, daha sonra zılgıt ve alkışlarla eylemlerini sonlandırdı.

Eylemi izleyen basın çalışanları Genel Bilgi Taramasına (GBT) tabi tutulurken, polis, çevrede toplananlar da "dağılın burada ne var, izliyorsunuz" diyerek alanda uzaklaştırmaya çalıştı.

Bir kardeşi Tarsus Cezaevi'nde açlık grevinde olan Tayibe Şahin, eylem sonrası değerlendirmelerde bulundu. Şahin, "Her gün alandayız ve her gün etrafımızda belki 150 - 200 polis toplanıyor ama ben onlara baktığımda daha çok irade sahibi oluyorum. Bana daha çok güç kuvvet geliyor. Kendi kendime diyorum bak, bu kadar insan bizden korkuyor diye. Ama biz bunu istemiyoruz, biz korku ve bu kadar acı istemiyoruz. Biz ülkemizde barış huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ama ne yazık ki, bu acı Kürtlere yıllardır reva görülüyor. Artık bitsin son bulsun, nereye kadar gidecek bu. Kürt halkı var kimse bunu inkar edemez. Bunu bilsinler kocaman bir milletiz biz" dedi.

Aileler, yarın yeniden aynı yerde buluşmak üzere HDP İlçe binasına geçti.